Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Atenție, români: TAXĂ DE POLUARE pentru CENTRALELE de apartament!

Atenție, români: TAXĂ DE POLUARE pentru CENTRALELE de apartament!

Un articol de: B1.ro - 17 Mai 2019, 16:19
Atenție, români: TAXĂ DE POLUARE pentru CENTRALELE de apartament! Foto: vivafm.ro Economic

Posesorii de centrale de apartament s-ar putea confrunta cu o situație neplăcută. Astfel, aceștia ar putea avea de plătit o taxă de poluare, scrie DC News.
Companii precum ELCEN spun că așa cum CET-urile plătesc această taxă pe poluare și centralele de apartament care folosesc gaze ar trebui să achite un cuantum de bani.

Pe de altă parte, posesorii de centrale spun că oricum plătesc verificările periodice astfel că se opun acestei cereri.

"Este necesară modernizarea instalațiilor din sectorul termoficării să facem un mecanism corect care presupune stabilirea finanțării și a perioadei de timp. Se va face un efort uriaș de modernizare, atât a centralelor ELCEN, și a rețelei de transport și distribuție. Aproape 600.000 de apartamente din București depind de acest sistem de termoficare. Nu este mai accesibil să ne instalăm centrale de apartament decât să fim racordați la SACET. Așa cum ELCEN plătește certificate de CO2 de zeci de milioane de euro pentru cantitatea de gaz pe care o folosește, așa și cei care își instalează centrale de apartament ar trebui să plătească o taxă", a precizat Claudiu Crețu, administrator Special al ELCEN la o conferinţă pe teme de cogenerare.