Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Alertă! Au umblat deja în contul tău de pensii: Doar aici poţi să verifici câţi bani mai ai!

Alertă! Au umblat deja în contul tău de pensii: Doar aici poţi să verifici câţi bani mai ai!

Un articol de: B1.ro - 17 Iun 2019, 09:08
Alertă! Au umblat deja în contul tău de pensii: Doar aici poţi să verifici câţi bani mai ai! Sursă foto: Pixabay / Steve Buissinne Economic

În acest moment, aproximativ 7,2 milioane de români contribuie la sistemul de pensii private obligatorii. Contribuția la Pilonul II de pensii este obligatorie în cazul angajaților care au mai puțin de 35 de ani și opțională pentru cei cu vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, informează Adevărul.

DOLIU ÎN TELEVIZIUNE! VEDETA S-A SINUCIS! I-AU GĂSIT CORPUL FĂRĂ VIAȚĂ! IMAGINI GREU DE PRIVIT

Contribuţia lunară la Pilonul II este de 3,75 puncte procentuale din contribuţiile pentru asigurări sociale (CAS).

RUGĂCIUNI PENTRU ADRIANA BAHMUȚEANU! A VRUT SĂ SE SINUCIDĂ! SILVIU PRIGOANĂ E ÎN STARE DE ȘOC! VEZI AICI CUM A GĂSIT-O…

De la lansare și până în prezent, fondurile de pensii obligatorii au înregistrat un randamentul mediu anualizat de 8,43%, având active de 9,99 miliarde de euro.

BOMBĂ MONDENĂ! 'CARMEN ȘERBAN A MURIT'! TOATĂ ROMÂNIA E ÎN STARE DE ȘOC

Angajații care sunt obligați să contribuie la Pilonul II de pensii pot semna un act de aderare la unul dintre cele opt fonduri de pensie privată obligatorie. Cei care nu fac acest lucru vor fi distribuiți aleatoriu la unul dintre cele opt fonduri existente.

În acest caz, administratorul fondului este obligat ca, în termen de 15 zile de la aderare, să îi transmită contribuabilului o scrisoare de confirmare. Angajații care nu au primit o astfel de notificare, pot afla la ce fond ajung contribuțiile lor, printr-o solicitare înaintată Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

De asemenea, la începutul fiecărui an, administratorii fondurilor trebuie să trimită participanților, prin poștă, situaţia contului de pensii la sfârşitul anului precedent.   Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...