Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Austria acordă un pachet de salvare de 450 mil. euro transportatorului Austrian Airlines

Austria acordă un pachet de salvare de 450 mil. euro transportatorului Austrian Airlines

Un articol de: Catinca Giosanu - 08 Iun 2020, 23:55
Austria acordă un pachet de salvare de 450 mil. euro transportatorului Austrian Airlines Economic

Austria va acorda un pachet de salvare mai mic decât se aştepta pentru Austrian Airlines, companie deţinută de Lufthansa, în valoare de 450 de milioane de euro în împrumuturi şi subvenţii, care va proteja „cea mai mare parte” a celor 7.000 de locuri de muncă ale transportatorului, transmite Reuters.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz, vice-cancelarul Werner Kogler și ministrul Finanțelor, Gernot Bluemel, au susținut luni după-amiază o conferință de presă despre transportatorul Lufthansa Austrian Airline, a anunțat guvernul în timpul unei declarații, potrivit sursei citate.

Înainte de a avea loc conferința de presă, mai mulți oameni familiarizați cu problema au dezvăluit că guvernul conservator al Austriei a fost de acord cu un pachet mai mic decât era de așteptat pentru Austrian Airlines de 450 de milioane de euro (508 de milioane de dolari) în împrumuturi și subvenții, iar Lufthansa ar fi fost de acord să obțină încă 150 de milioane de euro.KAUFLAND / LIDL / CARREFOUR / PROFI / MEGA IMAGE / AUCHAN. ANUNŢUL CE AFECTEAZĂ TOŢI CLIENŢII DIN ROMANIA

 

 

”Prioritatea a fost salvarea locurilor de muncă austriece”

 

 

Pachetul constă 300 de milioane de euro în împrumuturi pe care guvernul le va garanta 90%, pe lângă acestea urmând să fie garantate de stat și 150 de milioane de euro în subvenții, au declarat miniștrii într-o conferință de presă, confirmând spusele surselor apropiate Reuters.

Pachetul include o garanție de 10 ani că Viena va crește proporțional cu celelalte hub-uri ale grupului Lufthansa, astfel încât să nu fie dezavantajată în raport cu rivali precum Munchen în Germania sau Zurich în Elveția.

„Pentru noi prioritatea a fost salvarea locurilor de muncă austriece și, în special, asigurarea Vienei ca hub”, a precizat cancelarul conservator Sebastian Kurz.

”Avem patru butoane puternice (Lufthansa) într-un spațiu mic - avem Munchen, avem Frankfurt, avem Zurich și avem Viena. Și întrucât Lufthansa este o companie germană, iar hub-ul din Zurich este extrem de profitabil, în Austria, desigur suntem întotdeauna ușor preocupați de acest hub din Viena”, a adăugat el.

 

 

Lufthansa va oferi unității sale austriece o subvenție suplimentară de 150 de milioane de euro

 

 

Acordul vine după un pachet de salvare de 9 miliarde de euro acordat Lufthansa de către guvernul german și este mai mic decât cel de 767 de milioane de euro din ajutorul austriac solicitat inițial.

Lufthansa și guvernul german au ajuns la un acord privind un pachet de salvare de 9 miliarde de euro prin care statul devine cel mai mare acționar al grupului cu 20% din acțiuni, au confirmat oficial luni cele două părți, notează AFP.

De asemenea, compania aeriană germană Lufthansa a fost de acord să ofere unității sale austriece o subvenție de 150 de milioane de euro din banii proprii. 

Cu toate acestea, spre deosebire de Germania, guvernul austriac nu va participa la Lufthansa, așa cum Kurz a spus anterior că ar putea.

Guvernul său i-a cerut austriacului să reducă la jumătate emisiile de carbon până în 2030.În plus, va introduce o taxă de 30 de euro pe zboruri de până la 350 km (217 mile) și un preț minim al biletului în medie de 40 de euro, o mișcare care vizează reduceri puternice ale companiilor aeriene de stat.

În luna aprilie, Lufthansa a solicitat 767 de milioane de euro din partea guvernului austriac.

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Austrian Airlines