Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Autoritatea de Supraveghere Financiară a amendat Euroins România Asigurare Reasigurare cu 500.000 lei

Autoritatea de Supraveghere Financiară a amendat Euroins România Asigurare Reasigurare cu 500.000 lei

Un articol de: George Lupu - 22 Feb 2021, 13:38
Autoritatea de Supraveghere Financiară a amendat Euroins România Asigurare Reasigurare cu 500.000 lei Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Economic

Societatea Euroins România Asigurare Reasigurare a primit o amendă de 500.000 lei, la decizia Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară, pentru netransmiterea ofertelor de despăgubire şi pentru plata cu întârziere a unor dosare de daună.

Totodată, au fost amendate şi conducerile NN Asigurări de Viaţă, cu 4.000 lei, şi a Metropolitan Life Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat, cu 2.500 lei.

"Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a decis, în urma controalelor efectuate de către departamentele de specialitate din cadrul Autorităţii, aplicarea mai multor sancţiuni unor entităţi care activează pe piaţa asigurărilor şi pe piaţa pensiilor private.

Astfel, ca urmare a derulării controlului periodic la societatea Euroins România Asigurare Reasigurare S.A., Consiliul ASF a decis sancţionarea societăţii cu amendă în cuantum de 500.000 lei pentru netransmiterea ofertelor de despăgubire sau a notificărilor privind motivele pentru care nu au fost aprobate pretenţiile de despăgubiri, precum şi pentru plata cu întârziere a unor dosare de daună", a anunţat ASF.

În luna ianuarie, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a mai amendat Euroins România Asigurare Reasigrare cu 450.000 lei, din cauza plăţii cu întârziere a despăgubirilor aferente dosarelor de daună RCA. Mai mult, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat pe 1 octombrie 2020 că a efectuat, în perioada iulie - septembrie 2020, un control inopinat la societatea Euroins România Asigurare Reasigurare şi în urma deficienţelor constatate a aplicat amenzi de 2,1 milioane lei. În plus, a decis sancţionarea directorului general şi a directorului executiv cu amendă în sumă de 100.000 de lei fiecare şi retragerea aprobărilor acordate de către ASF.

De asemena, în urma analizării rezultatelor acţiunii de control periodic efectuat la NN Asigurări de Viaţă, în calitate de administrator al FPF NN Activ şi FPF NN Optim, Anna Natalia Grzelonska, în calitate de director general, a fost sancţionată cu amendă contravenţională în cuantum de 4.000 lei şi avertisment scris.

Citeşte mai multe despre:   ASF