Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Mai avem de aşteptat! O nouă AMÂNARE pentru Autostrada Lugoj-Deva, după ce terenul a început să o ia la vale... (FOTO, VIDEO)

Mai avem de aşteptat! O nouă AMÂNARE pentru Autostrada Lugoj-Deva, după ce terenul a început să o ia la vale... (FOTO, VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 15 Noi 2018, 12:58
Mai avem de aşteptat! O nouă AMÂNARE pentru Autostrada Lugoj-Deva, după ce terenul a început să o ia la vale... (FOTO, VIDEO) Foto: CNAIR / Facebook Economic

Probleme neaşteptate pe un tronson al şantierului Autostrăzii Lugoj-Deva. Cei 22 de kilometri de pe Lotul 4 al autostrăzii ar putea fi terminați abia în vara lui 2019, după ce constructorul s-a lovit de o alunecare de teren în zona dealului Șoimuș. 

Incidentul a dus la necesitatea unor lucrări suplimentare, deşi iniţial autorităţile sperau ca Lotul 4, ajuns la un stadiu de 94%, să fie gata până la finalul acestui an.

„Am discutat cu constructorul care ne-a transmis că va respecta termenul contractual care este luna august 2019, dar face toate eforturile să termine mai repede”, au declarat, pentru hotnews.ro, reprezentanții Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). 

Mai mult, constructorul a cerut CNAIR prelungirea închiderii traficului pe tronsonul Deva - Simeria și devierea traficului pe DN 7 până pe 29 noiembrie pentru a putea conecta la rețea lotul aflat în construcție. 

 


Asocierea SC Tehnostrade SRL – SC SPEDITION UMB SRL transmitea în urmă cu câteva zile că lucrările vor fi gata până în vara lui 2019 și că lucrările de la Șoimuș reprezintă o premieră tehnică în România. 

Constructorul susţinea că sunt mobilizați în total un număr de 800 de oameni, dintre care aproximativ 100 sunt specialişti, ingineri, directori şi coordonatori de proiect, dar și că pe șantier acționează circa 300 de utilaje specifice. 

După anunțul constructorilor, Asociația Pro Infrastructură a reacționat și a apreciat termenul de finalizare - august 2019 - ca fiind unul realist, publicând și o serie de fotografii realizate de un membru al comunității forumului peundemerg.ro.

Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

(Foto: forum.peundemerg.ro)

Pe lotul 4, deși majoritatea lucrărilor la autostradă sunt gata, o porțiune de teren în zona dealului Șoimuș s-a surpat exact în zona zidului de sprijin de lângă viitorul corp al autostrăzii. Alunecarea de teren a dat peste cap planurile constructorului. 

(Foto: forum.peundemerg.ro)

„Din informațiile vehiculate până acum, zona alunecării de teren este una de falie geologică, având alte caracteristici decât restul dealului. Primele semne au apărut încă de la finalul lui 2017”, transmitea Asociația Pro Infrastructura în urmă cu două săptămâni.
„Acesta este un nou exemplu de pregătire defectuoasă a proiectului la nivel de studiu de fezabilitate. În porțiunea în cauză nu a fost executat nici măcar un foraj geotehnic de către proiectant (DIWI Consult). Rezultatul? În etapa de execuție apar probleme și întârzieri, plus costuri suplimentare!”, atrage atenția Asociația Pro Infrastructura.

Un alt ONG, Asociația Construim România, a publicat recent un video realizat în dronă exact cu problemele de sol de pe dealul Șoimuș.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

(Sursa video: Construim Romania / Youtube)
 

Citeşte mai multe despre:   Autostrada Lugoj-Deva,   Soimus,   CNAIR