Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Avem VALOARE! Antreprenorii români au încasat peste 1 MILIARD EURO în 2018 din vânzarea propriilor companii

Avem VALOARE! Antreprenorii români au încasat peste 1 MILIARD EURO în 2018 din vânzarea propriilor companii

Un articol de: B1.ro - 18 Dec 2018, 10:31
Avem VALOARE! Antreprenorii români au încasat peste 1 MILIARD EURO în 2018 din vânzarea propriilor companii Economic

Cele mai importante 20 de tranzacţii din 2018 care au avut de partea vânzătorului unu sau mai mulţi antreprenori locali au o valoare cumulată ce sare de pragul de 1 mld. euro, arată o analiză ZF. Un sfert dintre ele sunt din domeniul IT.

Cele mai importante tranzacţii din 2018 au avut în centru „unicornul“ UiPath, o companie care a pornit din România, dar care este astăzi un nume global. În acest caz nu este vorba de o tranzacţie clasică, ci de o serie de finanţări pe care compania le-a primit, în valoare totală de 448 mil. dolari (aproape 400 mil. euro).

Constantin Duluţe a vândut Agricost Brăila, cea mai mare fermă de cereale din România după suprafaţa cultivată, către arabii de la Al Dahra, o tranzacţie evaluată la peste 200 de milioane de euro. O altă tranzacţie cu o valoare similară a avut atât la vânzare cât şi la cumpărare antreprenori. Retailerul de bricolaj Dedeman - companie controlată de fraţii Pavăl - a preluat proiectul de birouri The Bridge din zona Orhideea de la compania Forte Partners, care are în spate tot antreprenori români.

Continuarea, pe Ziarul Financiar
 

Citeşte mai multe despre:   UiPath,   Dedeman,   Agricost