Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic "Avem venituri dincolo de așteptări”. Ministrul Finanțelor: Bugetul de stat arată bine. Avem încasări mai bune chiar și la TVA (VIDEO)

"Avem venituri dincolo de așteptări”. Ministrul Finanțelor: Bugetul de stat arată bine. Avem încasări mai bune chiar și la TVA (VIDEO)

Un articol de: - 15 Iul 2016, 17:31
"Avem venituri dincolo de așteptări”. Ministrul Finanțelor: Bugetul de stat arată bine. Avem încasări mai bune chiar și la TVA (VIDEO) Economic

Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, a declarat în cadrul emisiunii Capital, de pe B1 TV, că încasările la bugetul de stat sunt peste așteptările prognozate de Guvern la începutul anului.

“După primele 5 luni ale anului, bugetul arată bine, în linie cu așteptările noastre, poate chiar ceva mai bine. Pe partea de venituri publice avem venituri, cel puțin cele colectate de ANAF, cu 3% peste programul de anul acesta. Deci, avem venituri peste așteptările noastre. Acest program este luat în considerare la stabilirea țintelor de deficit bugetar”, a spus ministrul.

"Avem venituri dincolo de așteptări”. Ministrul Finanțelor: Bugetul de stat arată bine. Avem încasări mai bune chiar și la TVA

Dragul îl contrazice pe fostul șef ANAF, Gelu Diaconu, care  adeclarat în nenumărate rânduri că este dezastru la colectarea TVA.

“Avem încasări mai bune, peste așteptări, chiar și la TVA. Într-adevăr, TVA-ul, nominal față de acum un an a scăzut cu 10-15%, dar să nu uităm că această cotă de TVA a scăzut cu peste 26%, pentru că avem cota standard redusă de la 24 la 20% și apoi cota redusă la 9%.

De asemenea, s-a remarcat și o creștere a consumului alimentelor cu TVA 9%”, a mai spus Anca Dragu.

Ministrul Finanțelor susține că sunt evoluții bune și la impozitul pe profit și cel pe venit

”În gereral, avem venituri dincolo de așteptări”, a conchis aceasta.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

În timp ce ministrul Finanțelor se arată optimistă, BNR trage un semnal de alarma cu privire la numărul restanțierilor la bănci. Conform Băncii Naționale, în luna mai s-a înregistrat cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani -  circa 740.000 de persoane aveau restanțe mai mari de 30 de zile la rate. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   ministrul finantelor,   TVA,   buget,   ANAF