Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Averea noului prim-vicepreședinte ASF: Aproape 230.000 de euro încasați în 2013, ca vicepreședinte CSA și apoi membru și consilier în ASF

Averea noului prim-vicepreședinte ASF: Aproape 230.000 de euro încasați în 2013, ca vicepreședinte CSA și apoi membru și consilier în ASF

Un articol de: - 06 Noi 2014, 23:17
Averea noului prim-vicepreședinte ASF: Aproape 230.000 de euro încasați în 2013, ca vicepreședinte CSA și apoi membru și consilier în ASF Economic

Cornel Coca Constantinescu, noul prim-vicepreședinte ASF, în locul lui Marian Sârbu a cărui numire a fost neconstituțională, a declarat joi că și-a actualizat declarația de avere cu veniturile salariale din 2013.

Constantinescu a fost tras la răspundere de jurnaliști, după ce a prezentat trei norme adoptate de ASF, în noua sa funcție, fără ca el să-și fi afișat veniturile salariale.

Datele din noua declarație de avere arată că acesta a încasat anul trecut venituri brute de natură salarială de peste 1,01 milioane lei (aproape 230.000 de euro) ca vicepreședinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) și ulterior ca membru și consilier în conducerea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Ultima declarație de avere de pe site-ul ASF a lui Cornel Coca Constantinescu este completată în data de 28 octombrie 2014.

Conform datelor din acest document, acesta a încasat un venit brut anual de 1.014.573 lei (circa 230.000 de euro, respectiv aproape 20.000 de euro/lună) din funcțiile de vicepreședinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) și ulterior ca membru și consilier în conducerea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Din activitatea didactică la Academia de Studii Economice, acesta a încasat un venit brut anual de 2.250 lei, în timp ce soția sa, Mihaela Ioana Constantinescu, a încasat 67.798 lei în 2013 ca director adjunct la Fondul de Garantare a Asiguraților.

El a mai spus că, momentan, nu se ia în calcul acordarea de prime de Craciun pentru angajații ASF în acest an, informează HotNews.
Citeşte mai multe despre:   ASF,   declaratie de avere