Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic AVERTISMENT fără precedent din partea ANAF! Milioane de români sunt vizați! Numeni nu scapă

AVERTISMENT fără precedent din partea ANAF! Milioane de români sunt vizați! Numeni nu scapă

Un articol de: B1.ro - 12 Aug 2019, 12:47
Foto: Captură B1 TV Economic

Încă de luna trecută Ministerul de Finanțe și ANAF anunțau că înființează popririle bancare automatizate.

Atfel, pe site-ul ANAF a fost publicat proiectul care prevede înființarea organului de executare silită prin procese electronice.

LACRIMI AMARE PENTRU MIHAI CONSTANTINESCU! S-A ÎNTÂMPLAT LA ORA 5:00 DIMINEAȚA! IMAGINI GREU DE PRIVIT (GALERIE FOTO)

Prin această măsură ANAF își propune să dezvolte sistemul informatic "e-Popriri", care va fi utilizat la nivelul Direcției Generale de Reglementare a Colectării Creanțelor Bugetare. Acesta va folosi la schimbul de informatii dintre A.N.A.F., organele fiscale centrale competente și instituțiile de credit, în ceea ce privește infiintarea, suspendarea, continuarea și ridicarea măsurilor de executare silitî prin poprire bancară.

Scopul sistemului informatic e-Popriri

LACRIMI AMARE PENTRU MIHAI CONSTANTINESCU! S-A ÎNTÂMPLAT LA ORA 5:00 DIMINEAȚA! IMAGINI GREU DE PRIVIT (GALERIE FOTO)

gestionarea centralizata a informatiilor rezultate ca urmare a infiintarii popririlor de catre organele fiscale centrale, inclusiv suspendarea, continuarea si ridicarea popririlor generate prin intermediul aceastui sistem informatic, inclusiv actualizarea sumelor ramase de recuperat, pentru care subzista poprirea infiintata;

centralizarea datelor la nivel national, astfel incat informatiile detinute de partile implicate, si institutiile de credit, sa fie in concordanta;

facilitarea extragerii unor rapoarte, la nivel central, privind stadiul sumelor aferente popririlor infiintate. Infiintarea/ridicarea, cu operativitate, a popririi asupra conturilor bancare deschise de catre debitori la banci, presupune ducerea la indeplinire a acesteia pe cale electronica, astfel incat sa se asigure realizarea executarii silite in conditii cat mai avantajoase, tinand seama atat de interesul legitim si imediat al administratiei fiscale, cat si de drepturile si obiigatiile debitorului urmarit.

Citeşte mai multe despre:   anaf
 
 
 
Loading...