Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Avertisment: Urmează un SABOTAJ digital DEVASTATOR pentru întreaga lume!

Avertisment: Urmează un SABOTAJ digital DEVASTATOR pentru întreaga lume!

Un articol de: - 17 Mai 2017, 12:02
Avertisment: Urmează un SABOTAJ digital DEVASTATOR pentru întreaga lume! Economic

Lumea s-ar putea confrunta în curand cu un "act grav de sabotaj digital" care va provoca dezordine și haos, a avertizat șeful serviciilor secrete olandeze, Rob Bertholee, citat de AFP și preluat de HotNews.

El a dat ca exemple din trecut un atac din 2012 care a distrus 30.000 de calculatoare ale companiei de energie Saudi Aramco și mult mai recentul atac care a lăsat câteva ore în beznă o parte din Ucraina.

"Un sabotaj al infrastructurii vitale reprezintă genul de atac care nu vă va mai lăsa să închideți ochii noaptea", le-a spus Bertholee altor experți de securitate prezenți la o conferință de profil la Haga.

El a spus că amenințările unor astfel de atacuri cibernetice nu sunt imaginare, ci sunt cât se poate de reale, un sabotaj de proporții fiind posibil, chiar dacă foarte mulți nu cred că s-ar putea produce.

Rob Bertholee este șef al General Intelligence and Security Service of the Netherlands (AIVD).

Oficialul olandez spune că există conexiuni puternice între infrastructurile din întreaga lume, fapt ce conferă mari avantaje, dar și vulnerabilități.

"Imaginați-vă ce s-ar întâmpla dacă întreg sistemul bancar ar fi sabotat pentru o zi, două sau o săptămână? Sau ce s-ar întâmpla dacă ar exista o <pană> în infrastructura de transport sau dacă ar fi un atac cibernetic asupra controlorilor de trafic aerian cand aceștia dau instrucțiuni piloților. Ar fi consecințe catastrofale".