Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Compania energetică CEZ vrea să plece din România. Care sunt companiile româneşti interesate de o parte a activelor sale

Compania energetică CEZ vrea să plece din România. Care sunt companiile româneşti interesate de o parte a activelor sale

Un articol de: Redacția B1.ro - 09 Sep 2019, 13:01
Sursă foto: CEZ / Facebook Economic

CEZ a.s. a lansat, luni, o testare de piaţă cu privire la procesul de transfer al activelor din România, interesate arătându-se şapte companii româneşti, a anunţat compania într-un comunicat de presă de luni.

"CEZ a inclus şapte companii româneşti în testarea de piaţă (Distribuţie Energie Oltenia, Ovidiu Development, Tomis Team, MW Team Invest, CEZ Vânzare, TMK Hydroenergy Power şi CEZ România). Potenţialii investitorii îşi pot exprima interesul atât pentru întregul grup de companii menţionate, cât şi în mod individual pentru oricare dintre companii", a precizat compania în comunicat.

"Interesul confirmat în scris de către potenţialii investitori va fi urmat de o invitaţie de a depune o ofertă neangajantă", mai arată comunicatul.

Sursă foto: CEZ / Facebook

Compania CEZ, interesată să plece din România

Anunţul de luni al companiei este, însă, doar o etapă dintr-un plan mai amplu de retragere din România. În luna iunie, compania-mamă a aprobat un proces gradual de transfer a activelor din România, Bulgăria, Turcia şi parţial şi din Polonia.

"Fac excepţie companiile axate pe domeniul serviciilor moderne de energie (ESCO), pe care CEZ doreşte să le dezvolte mai departe acasă şi în străinătate", a indicat compania.

CEZ este a doua companie energetică importantă care, în ultimele luni, şi-a indicat intenţia de a pleca din România, după Exxon Mobil. Critici la adresa condiţiilor pieţei au fost, însă, aduse inclusiv de Rompetrol.

Grupul ceh CEZ a intrat pe piaţa energetică din România în 2005 odată cu achiziţia unei companii de distribuţie.

Sursă foto: CEZ / Facebook

Citeşte mai multe despre:   CEZ România
 
 
 
Loading...