Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Florin Cîțu avertizează: „Dacă nu facem nimic, deficitul bugetar poate ajunge la 4% până la sfârșitul anului” (VIDEO)

Florin Cîțu avertizează: „Dacă nu facem nimic, deficitul bugetar poate ajunge la 4% până la sfârșitul anului” (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 14 Noi 2019, 10:56
Foto: Facebook/ Florin Cîțu Economic

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat, joi, într-o conferință de presă că deficitul bugetar ar putea ajunge la 4% până la finalul anului, precizând că cea mai mare parte a banilor s-a cheltuit în ultimele zile ale guvernării Dăncilă. 

”Dacă nu facem nimic, deficitul bugetar poate ajunge la 4% până la sfârșitul anului. Bugetul care fusese construit de PSD prevedea un deficit de 2,76% din PIB. Acestea sunt datele: rectificarea bugetară vine cu un deficit de 4%, de la aceste cifre pornim. Cea mai mare parte a banilor au fost cheltuiți în ultimele zile ale guvernului Dăncilă ”, a declarat Cîțu.

”România nu va intra în incapacitate de plată. Bugetul pentru 2020 va fi construit pe legislația în vigoare legată de pensii”, a adăugat Florin Cîțu. 

Menționăm, în acest context că legea prevede creșterea pensiilor cu 40% din septembrie 2020. 

Ministrul a mai spus că există și o gaură de 2 miliarde de lei la bugetul contribuțiilor sociale din cauza neplății contribuțiilor. 

”Avem după 10 luni o datorie de 1,8 miliarde de lei către companiile care plătesc concediile medicale și cărora Casa Națională de Asigurări de Sănătate trebuie să le dea banii. (...) Veniturile estimate pe primele 9 luni – deficit de 21 miliarde de lei. Jumătate, 11 miliarde, sunt bani necolectați în economie, ceea ce trebuie să discut cu ANAF. Restul vine din fondurile europene”, a mai precizat ministrul Finanțelor. 

Totodată, Florin Cîțu a spus că după plecarea PSD de la guvernare „Fondul de Rezervă mai are doar 4 milioane de lei”. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Florin Citu
 
Loading...