Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Florin Cîţu: Institutul Naţional de Statistică nu mai vrea să ascundă dezastrul din economie și confirmă toate estimările mele

Florin Cîţu: Institutul Naţional de Statistică nu mai vrea să ascundă dezastrul din economie și confirmă toate estimările mele

Un articol de: Redacția B1.ro - 14 Aug 2019, 16:46
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea Economic

Există oameni în instituţiile statului care îşi dau seama că falsificarea datelor financiare reprezintă un caz penal, a precizat senatorul PNL, Florin Cîţu, într-o postare de pe Facebook, de miercuri.

Senatorul a oferit ca exemplu Institutul Naţional de Statistică (INS), care miercuri a raportat o scădere a producţiei industriale de 4,1%, cifra comparată cu performanţele din iunie 2018.

"CIFRE OFICIALE : Economia României în PICAJ! INS CONFIRMA toate estimările mele. Este clar. Sunt oameni în instituţiile statului care îşi dau seama că ce au făcut până acum pentru PSD+ALDE este PENAL. INS (Institutul Naţional de Statistică  - n.r.) nu mai VREA să ascundă DEZASTRUL din economie", a precizat Florin Cîţu.

În trecut, Florin Cîţu  a acuzat în mai multe rânduri Ministerul de Finanţe de falsificarea datelor financiare astfel încât să fie ascunsă presupusa realitate dezastruoasă. Recent însă, el a acuzat şi Comisia Naţională de Strategie şi Prognoza (CNSP) de complicitate la comiterea de fals în acte, prevăzut în Codul Penal.

"Producţia industrială este la pământ - a scăzut şi faţă de luna trecută şi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut cu atenţie ...4.1%. V-am spus că programul de guvernare PSD +ALDE duce, în această ordine: INFLAŢIE MARE + DOBÂNZI MARI + CRIZĂ ECONOMICĂ şi ŞOMAJ", a adăugat senatorul PNL.

În comunicatul de miercuri, Institutul Naţional de Statistică (INS) a mai raportat scăderi ale producţiei industriale (-0,5%), producţiei de energie electrică (-0,5%) şi a industriei prelucrătoare (-0,2%). INS a comparat producţia perioadei 1 ianuarie-30 iunie 2019 cu aceeaşi perioadă de timp a anului trecut.

Postarea originală de pe Facebook a senatorului PNL, Florin Cîţu

Citeşte mai multe despre:   Florin Cîţu
 
 
 
Loading...