Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic O companie spaniolă are întârzieri la construirea unei centrale din România. Una dintre cauze: OUG 114. Reacţia părții româneşti (FOTO)

O companie spaniolă are întârzieri la construirea unei centrale din România. Una dintre cauze: OUG 114. Reacţia părții româneşti (FOTO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 13 Dec 2019, 14:19
Sursă foto: Romgaz Galerie foto (3) Economic

Compania Romgaz a informat Ambasada Spaniei de întârzierile înregistrate de compania "Duro Felguera", care, în consorțiu cu Romelectro, construiește o nouă centrală termoelectrică pe gaze la Iernut, transmite Agerpres.

Potrivit planurilor inițiale, centrala ar fi trebuit să fie dată în folosință la începutul anului 2020, însă au apărut întârzieri. Potrivit lui Adrian Volintiru, directorul companiei Romgaz, intarizerile au fost cauzate de mai multe neînțelegeri între parteneri, dar și de majorarea salariilor în construcții prin intermediul OUG 114.

"Ambasada Spaniei a fost anunțată în legătură cu această situație. Managementul Romgaz face toate eforturile ca proiectul să fie finalizat cât mai repede", au declarat reprezentanţi ai companiei.

Miercuri, Adunarea Generală a Acționarilor Romgaz a apelat la servicii juridice într-un posibil litigiu cu asocierea Duro Felguera și Romelectro, având ca obiect dezvoltarea Centrală Termoelectrică (C.T.E.) "Iernut".

"Vom apela la servicii juridice pentru a ne asigura că posibilele prejudicii din partea consorțiului sunt diminuate la maxim", au mai precizat responsabilii companiei de gaze.

Contractul pentru construirea C.E.T. Iernut a fost semnat de Romgaz cu firmele Duro Felguera și Romelectro în 2016 şi are o valoare de 268 de milioane de euro, fără TVA.

Foto: Zona aproximativă în care este construită centrala de la Iernut (sursă foto: Google Maps)

Citeşte mai multe despre:   Romgaz
 
Loading...