Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Florin Cîţu: Estimarea mea este că s-a furat cam 10% din PIB. Curtea de Conturi ascunde furtul PSD-ALDE

Florin Cîţu: Estimarea mea este că s-a furat cam 10% din PIB. Curtea de Conturi ascunde furtul PSD-ALDE

Un articol de: Redacția B1.ro - 24 Aug 2019, 19:40
Sursă foto: Facebook / Florin Cîțu Economic

Întrucât angajaţii Curţii de Conturi au primit încă un privilegiu, sub formă de pensii speciale, pe site-ul Curţii de Conturi nu a mai fost publicat niciun raport de audit al contului anual de execuţie încă din anul 2015, a precizat senatorul PNL, Florin Cîţu, într-o postare de pe Facebook, de sâmbătă, caracterizat drept "opinie persoanală".

"Dar în guvernarea PSD+ALDE angajaţii Curţii de Conturi au primit încă un privilegiu - pensii speciale. Astfel, pe site-ul Curţii de Conturi NU APARE niciun raport de audit al contului anual de execuţie după anul 2015", a scris Florin Cîţu.

La o cercetare ceva mai amănunțită se poate constata că, din 2017 încoace, nu au mai fost publicate nici Rapoarte Publice ale Curţii de Conturi. De fapt, orice fel de raportare publică s-a terminat, cel mai devreme, în 2017. În unele cazuri anii ultimelor publicări fiind 2016 sau într-adevăr, anul 2015. O excepţie o face "Raportul de Activitate" din anul 2018.

Acelaşi lucru l-a constat şi senatorul PNL, care a precizat că: 

"Pentru perioada 2016-2018 lipsesc rapoarte pentru:

  • Bugetul de stat
  • Bugetul datoriei publice
  • Bugetul asigurărilor sociale de stat
  • Bugetul asigurărilor pentru şomaj
  • Bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate
  • Bugetele unităţilor administrativ teritoriale"

Florin Cîţu şi-a reluat şi acuzaţiile de complicitate aduse Curţii de Conturi, pe care o învinuieşte că "este părtaşă la furtul PSD+ALDE din banul public".

"Curtea de Conturi este părtaşă la furtul PSD+ALDE din banul public. Estimarea mea este că s-a furat cam 10% din PIB, aşa cum am arătat în aceste zile.

Secretizarea documentelor de la MFP vine în acest context în care Curtea de Conturi a ascuns informaţii romanilor despre ce s-a întâmplat cu banii de la buget în ultimii trei ani de zile. Preşedintele Curţii de Conturi are multe explicaţii de dat. Atât în fata Parlamentului dar şi în faţa altor instituţii".

"Curtea de Conturi este prima instituţie plătită din banii noştri care trebuie să ne protejeze de furtul politicienilor corupţi din banul public", a mai scris senatorul.

Postarea originală de pe Facbook a senatorului PNL, Florin Cîţu

Citeşte mai multe despre:   Florin Cîţu
 
 
 
Loading...