Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Scăderi masive ale vânzărilor companiei Boeing din cauza prăbuşirii avioanelor Boieng 737 MAX. Ce arată datele financiare ale companiei

Scăderi masive ale vânzărilor companiei Boeing din cauza prăbuşirii avioanelor Boieng 737 MAX. Ce arată datele financiare ale companiei

Un articol de: Tudor Ionescu - 13 Aug 2019, 19:06
Sursă foto: Facebook / Boeing Economic

Gigantul american Boeing a livrat cu 37% mai puţine avioane în intervalul ianuarie-iulie 2019 comparativ cu ianuarie-iulie 2018, pe fondul scandalului declanşat de prăbuşirea celor două aparate 737 MAX, se arată în datele financiare ale companiei.

Astfel, în intervalul mai-sus menţionat, Boeing a livrat 239 de aeronave, comparativ cu 378, livrate în intervalul ianuarie-iulie 2018.

În consecinţă, şi veniturile din vânzările de avioane comerciale au scăzut cu aproximativ zece miliarde de dolari, reprezentând 38% din totalul veniturilor sale pe şapte luni.

Sursă foto: Facebook / Boeing

Ce probleme au fost descoperite, până acum, la modelul Boeing 737 MAX

A fost descoperită o problemă de software ce afectează flapsurile avioanelor și alte componente hardware cu rol de stabilizare a aeronavelor.

O altă problemă o reprezintă lipsa a două componente "critice" pentru siguranţa avionului, dar care nu erau cerute în mod obligatoriu de regulament. Motiv pentru care multe companii, cum este şi cea low-cost Lion Air, au optat să nu le cumpere.

Una dintre componente arată mai exact ce au detectat senzorii avionului, iar cealaltă (denumită "lumina verde") se activează în momentul în care senzorii indică lucruri contradictorii. Ambele dotări aveau potenţialul de a-i ajuta pe piloţi să detecteze raportări eronate ale senzorilor avioanelor.

Până acum, aproximativ 5.000 de aeronave Boeing 737 MAX au fost comandate. El a doborât recordurile de viteza ale vânzărilor înregistrate anterior de Boeing.

Dar recent, pe fondul raportării unor pierderi de 2,9 miliarde de euro pe primele șase luni ale acestui an (cele mai mari semestriale dintotdeauna), Boeing a anunțat că ar putea opri  temporar producţia controversatului model 737 MAX.

Asta la câteva luni după ce directorul general executiv al companiei, Dennis Muilenburg, a recunoscut că: "Am comis o greşeală evidentă în modul de implementare a alertei (luminoase - n.r.)- aceasta fiind una dintre problemele tehnice care au dus la tragediile aviatice.

Între timp, compania a oferit 100 de milioane de dolari susţinere financiară familiilor celor decedaţi în prăbuşirile zborurilor Lion Air şi Ethiopian Airlines, în urma cărora şi-au pierdut viaţa 346 de persoane

Sursă foto: Facebook / Boeing

Pe data de 29 octombrie 2018, un avion al companiei Lion Air s-a prăbuşit în Marea Java cu 189 de pasageri la bord, la scurt timp de la decolare. Iar pe 10 martie 2019, un alt avion Boeing 737, al companiei Ethiopian Airlines, se prăbuşeşte în timp ce efectua o cursă de la Addis Ababa (Etiopia) către Nairobi (Kenya). La două zile după acest al doilea accident, companiile aeriene şi-au oprit la sol aparatele model Boeing 737 MAX. 

Accidentele, precum şi modul în care Boeing a răspuns au dus la cele mai scăzute venituri semestriale de la înfiinţarea companiei până acum. Însă potenţialul impact negativ pe termen mediu-lung, asupra veniturilor companiei, ar putea fi chiar mai mare.

Citeşte mai multe despre:   Boeing
 
 
Loading...