Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Banca Centrală a Rusiei a revizuit în scădere estimarea de creștere economică pentru 2014

Banca Centrală a Rusiei a revizuit în scădere estimarea de creștere economică pentru 2014

Un articol de: - 10 Noi 2014, 15:37
Banca Centrală a Rusiei a revizuit în scădere estimarea de creștere economică pentru 2014 Foto: bloomberg.com Economic
Banca Centrală a Rusiei a redus, luni, prognoza privind avansul economiei locale în acest an, de la 0,4% la 0,3%, în contextul sancţiunilor externe, în timp ce ieşirile de capital din Rusia sunt estimate să atingă 128 miliarde dolari, faţă de nivelul de circa 100 miliarde dolari prognozat anterior, relatează MarketWatch.

Conform raportului băncii privind politicile monetare pentru 2015-2017, situaţia geopolitică şi condiţiile economice externe afectează substanţial economia locală şi politicile monetare ale băncii.

Banca centrală estimează că sancţiunile economice impuse de statele din Europa de Vest, SUA şi Canada vor rămâne în vigoare pănă în 2017.

În ciuda dificultăţilor economice, banca a reiterat angajamentul privind trecerea la o politică de ţintire a inflaţiei, susţinând că va permite flotarea liberă a rublei până la finele anului.

Instituţia estimează că inflaţia anuală va coborî la 4% până în 2017, de la o rată de peste 8% preconizată în acest an. Potrivit raportului băncii, reducerea ratei anuale va fi posibilă dacă guvernul va ridica interdicţia privind importurile de alimente din ţările care au sancţionat Rusia.