Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Banca Mondială a înrăutățit prognozele de creștere economică pentru China și Asia de Est

Banca Mondială a înrăutățit prognozele de creștere economică pentru China și Asia de Est

Un articol de: - 07 Oct 2013, 17:38
Banca Mondială a înrăutățit prognozele de creștere economică pentru China și Asia de Est Foto: presstv.com Economic

Banca Mondială a înrăutățit prognozele de creștere economică pentru Asia și Est și China, în contextul prețurilor mai reduse la materii prime și reorientării politicilor autorităților de la Baijing de la susținerea puternică a exporturilor la stimularea consumului intern, informează The Guardian.

Instituția anticipează un avans al PIB de 7,5% pentru China în acest an, față de 8,3% în precedenta prognoză, din aprilie.

Pentru 2014, estimarea privind creșterea Produsului Intern Brut a fost revizuită de la 8% la 7,7%.

Pontrivit Băncii Mondiale, Asia de Est va înregistra anul acesta o creștere economică de 7,1%, înrăutățind astfel estimarea anterioară, de 7,8%.

Revizuirea prognozei pentru China a fost determinată de eficienţa redusă a expansiunii creditării în privinţa sprijinirii avansului economic. Creşterea PIB se va accelera anul următor la 7,7%, dar riscurile persistă, mai ales în contextul tranziţiei de la o economie dependentă de exporturi la una susţinută de cheltuieli interne şi consum, notează Banca Mondială.

"O încetinire mai puternică decât se anticipa a investiţiilor ar putea avea un impact negativ asupra regiunii, mai ales pentru furnizorii de bunuri de capital şi materii prime pentru China", a avertizat instituţia internaţională.

Avertismentul Băncii Mondiale vine după ce Banca Asiatică pentru Dezvoltare a înrăutăţit săptămâna trecută perspectivele economice ale regiunii şi a evidenţiat necesitatea unor reforme structurale.

Citeşte mai multe despre:   Banca Mondiala,   crestere economica,   China