Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Banca Mondială: În România, circa 7% din populaţie trăieşte în sărăcie extremă, cu 1,90 dolari pe zi

Banca Mondială: În România, circa 7% din populaţie trăieşte în sărăcie extremă, cu 1,90 dolari pe zi

Un articol de: B1.ro - 18 Oct 2018, 09:12
Economic

Circa 3,4 miliarde de persoane, aproape jumătate din populaţia lumii, se străduiesc să-şi asigure nevoile de bază, arată Raportul Bianual al Băncii Mondiale privind Sărăcia şi Prosperitatea Comună. În acest studiu, sărăcia extremă este definită ca fiind traiul cu mai puţin de 1,90 dolari/zi, până în anul 2030.

România ocupă locul 10 în lume ca procent din populaţie care trăieşte în sărăcie extremă: aproximativ 6-7% dintre români trăiesc cu mai puţin de 1,90 dolari pe zi.

Cota populaţiei lumii care trăieşte la limita sărăciei extreme a scăzut la 10% în 2015, însă ritmul de scădere a sărăciei extreme a încetinit. 

Faptul că 3,20 dolari este suma disponibilă pentru traiul zilnic reflectă nivelul sărăciei în ţările cu venituri scăzute şi medii, iar suma de 5,50 USD/zi reflectă nivelul din ţările cu venituri superioare şi medii.

Peste 1.9 miliarde de persoane, sau 26,2% din populaţia lumii, trăiau cu mai puţin de 3,20 USD în 2015. Aproape 46% din populaţia lumii trăia atunci cu mai puţin de 5,50 USD/zi.   

”Scopurile noastre sunt acelea de a pune capăt sărăciei extreme până în anul 2030 şi de a spori nivelul prosperităţii comune, iar noi rămânem angajaţi pe calea îndeplinirii acestor scopuri“, a declarat preşedintele Grupului Băncii Mondiale, Jim Yong Kim.

Citeşte mai multe despre:   Banca Mondiala
 
 
 
Loading...