Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Banca Naţională a respins tranzacţia prin care maghiarii de la OTP preluau Banca Românească

Banca Naţională a respins tranzacţia prin care maghiarii de la OTP preluau Banca Românească

Un articol de: - 15 Mar 2018, 08:59
Banca Naţională a respins tranzacţia prin care maghiarii de la OTP preluau Banca Românească Economic

Preluarea Băncii Româneşti de către banca maghiară OTP nu va mai avea loc după ce Banca Naţională a României (BNR) a respins miercuri tranzacţia.

Această decizie era aşteptată pentru că BNR a întârziat peste media obişnuită anunţarea unei decizii, acordul de permisiune de preluare fiind acordat mult mai devreme în alte situaţii similare.

Motivele respingerii aceste tranzacţii nu au fost făcute încă public, dar sursele din piaţă speculează că e vorba de originea capitalului cu care urma a fi făcută preluarea oferea semne de întrebare, scrie Hotnews.

Cea mai recentă decizie de respingere acordată de BNR este cea prvind intenţia lui Gigi Becali de înfiinţare a Becali Bank, în iulie 2008.

Pe piaţa bursieră se vorbeşte că decizia de respingere a acestei preluari va deschide calea unor alte consolidări bancare pentru actori precum Banca Transilvania sau chiar micul jucător de pe piaţă Patria Bank, fosta Carpatica.

De altfel, Banca Transilvania s-a înscris şi la început pentru achiziţia Băncii Româneşti, dar a pierdut lupta cu maghiarii de la OTP pentru că a oferit mai puţin pentru capitalul băncii deţinute în prezent de National Bank of Greece.

Conform unor surse de pe piaţă, OTP a oferit 70 de milioane de euro pentru un capital de 100 de milioane de euro, deţinut de Banca Românească, plus rambursarea liniilor de finanţare de aproximativ 500 de milioane de euro.

Citeşte mai multe despre:   OTP,   BNR,   Banca Romaneasca