Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Banca Românească va deveni acţionarul majoritar al NBG Leasing, în locul National Bank of Greece

Banca Românească va deveni acţionarul majoritar al NBG Leasing, în locul National Bank of Greece

Un articol de: - 14 Aug 2012, 13:04
Banca Românească va deveni acţionarul majoritar al NBG Leasing, în locul National Bank of Greece Foto: m.incomemagazine.ro Economic

Banca Românească va deveni din toamnă acţionarul majoritar al NBG Leasing, cu 93,57% din acţiuni, în locul grupului National Bank of Greece, din care fac parte ambele instituţii de finanţare. Asta după ce va vea loc o reducere şi o majorare succesivă a capitalului social, până la valoarea de 15,56 milioane de lei, potrivit Mediafax.

În prezent, National Bank of Greece (NBG) controlează 99,99987% din titlurile companiei de leasing, iar Banca Românească are 0,00023%.

Acţionarii NBG Leasing au decis, într-o adunare generală extraordinară din 27 iulie, scăderea capitalului social de la 31,72 milioane de lei la 1 milion de lei, prin reducerea unui număr de 3,07 milioane de titluri, pentru acoperirea parţială a pierderilor fiscale înregistrate de companie în anii precedenţi.

Ca urmare a reducerii capitalului, National Bank of Greece va avea 99,999% din titluri, iar restul de 0,001% va reveni Băncii Româneşti. Ulterior, va avea loc o majorare de capital, la 15,56 milioane lei, prin emiterea unui număr de 1.456.043 acţiuni noi, cu o valoare nominală de 10 lei şi o valoare contabilă de 46 lei per titlu.

Banca Românească va subscrie toate acţiunile emise, întrucât NBG a renunţat la dreptul de preempţiune de subscriere, pentru care va plăti 66,97 milioane de lei, din care 52,41 milioane lei reprezintă prima de emisiune aferentă diferenţei dintre valoarea contabilă şi valoarea nominală a acţiunilor.

După majorare, Banca Românească va avea 93,57% din titlurile companiei de leasing, iar National Bank of Greece rămâne cu un pachet de 6,42%.

Citeşte mai multe despre:   actiuni