Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Banca Transilvania a primit aprobarea BNR şi a Consiliului Concurenţei pentru preluarea Bancpost. Când se va finaliza tranzacţia

Banca Transilvania a primit aprobarea BNR şi a Consiliului Concurenţei pentru preluarea Bancpost. Când se va finaliza tranzacţia

Un articol de: - 16 Mar 2018, 12:42
Banca Transilvania a primit aprobarea BNR şi a Consiliului Concurenţei pentru preluarea Bancpost. Când se va finaliza tranzacţia Economic

Una dintre cele mai mari bănci din România, Banca Transilvania (BT), a anunţat vineri că a primit aprobările necesare din partea Băncii Naţionale a României (BNR) şi a Consiliului Concurenţei pentru preluarea Bancpost.

"Banca Transilvania a primit aprobările necesare din partea Băncii Naţionale a României şi a Consiliului Concurenţei pentru achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni (99,15%) deţinut de către Eurobank Group în capital social al Bancpost, precum şi a participaţiilor în capitalul social al societăţilor din Grupul Eurobank din România, respectiv ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN", se arată într-un raport al BT, remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB). 

Astfel, potrivit BT, în perioada următoare vor fi iniţiate procedurile specifice finalizării tranzacţiei cu Eurobank Group. Banca Transilvania estimează ca finalizarea tranzacţiei pentru achiziţia Bancpost va avea loc în prima jumătate a lunii aprilie 2018. 

După finalizarea acesteia, BT va deveni acţionar cu drepturi depline şi tot atunci va începe integrarea Bancpost în structura Băncii Transilvania. 

Banca Transilvania este a doua cea mai mare bancă din România şi nucleul Grupului Financiar BT. Banca are 2,2 milioane de clienţi, peste 7.000 de angajaţi şi peste 500 de sedii. 

Bancpost, aflată pe locul 9 în topul băncilor din România, are active peste 2.200 de angajaţi şi o reţea de 148 de sucursale în ţara noastră. 
 

Citeşte mai multe despre:   Banca Transilvania,   Bancpost,   BNR,   Consiliul Concurentei,   Eurobank