Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Băncile critică DUR 'ordonanţa pe lăcomie'. Banca Transilvania: Este INJUSTĂ şi contraproductivă!

Băncile critică DUR 'ordonanţa pe lăcomie'. Banca Transilvania: Este INJUSTĂ şi contraproductivă!

Un articol de: B1.ro - 06 Feb 2019, 14:53
Băncile critică DUR 'ordonanţa pe lăcomie'. Banca Transilvania: Este INJUSTĂ şi contraproductivă! Economic

Controversata ordonanţă 114/2018 (supranumită 'ordonanţa pe lăcomie') a Guvernului Dăncilă continuă să genereze un lung şir de replici dure din partea mediului de afaceri autohton.

Tiberiu Moisa, directorul general adjunct al Băncii Transilvania (BT), consideră că 'ordonanţa pe lăcomie' va avea altă formă peste un an, pentru că loveşte în economie. 
Reprezentantul BT a catalogat-o ca fiind injustă şi contraproductivă.

"Suntem convinşi că în 2020 OUG 114 va fi cu totul în altă formă decât cum arată astăzi, pentru că este injustă în primul rând pentru economie, este contraproductivă", a spus Tiberiu Moisa, potrivit zf.ro.

El a mai arătat că taxa pe active este stabilită la o valoare foarte mare, care ajustează în mod semnificativ profiturile pe care le generează băncile. 

Potrivit lui Moisa, accesul la finanţare este dependent de profit şi de capacitatea de dezvoltare a instituţiilor financiare, astfel că, "în momentul în care profitul este afectat, este afectată şi capacitatea de dezvoltare a companiilor şi, implicit, modul în care instituţiile financiare susţin economia şi societatea românească".

Darius Vâlcov, consilierul premierului Dăncilă, considerat arhitectul "ordonanţei pe lăcomie" a declarat, în presa străină, că Executivul intenţionează  să discute cu Banca Naţională a României (BNR) o posibilă redefinire a modalităţii de calcul a indicelui ROBOR sau chiar o eventuală eliminare a acestuia ca parte a unei soluţii de a evita taxarea sistemului bancar.
 

Citeşte mai multe despre:   Banca Transilvania,   Tiberiu Moisa,   OUG 114/2018,   darius valcov,   BNR,   ROBOR