Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Banii intră direct în cont: În ce condiții poți primi 1 000 de lei de la stat

Banii intră direct în cont: În ce condiții poți primi 1 000 de lei de la stat

Un articol de: George Lupu - 19 Feb 2020, 11:34
Economic

Veste bună pentru o categorie de români. 1000 de lei de la stat le intră direct în conturi. S-a aflat și ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a primi acești bani.

Șomerii au parte de o facilitate la care nu s-ar fi gândit până acum, statul încercând prin această măsură să îi stimuleze în căutarea unui loc de muncă.

Astfel, șomerii care se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă care depășește trei luni de zile vor beneficia de o primă de activare de 1000 de lei, scrie adevărul.ro.

Se întâmplă la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ialomiţa. Instituția transmite şomerilor înregistraţi în evidenţele Agenţiei, care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 76/2002, privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, în situaţia în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de 3 luni, beneficiază de o primă de activare în valoare de 1.000 lei.

Pentru a obține această primă este obligatoriu ca, anterior încadrării în muncă, să fi fost înregistraţi în evidenţele AJOFM Ialomiţa cel puţin 30 de zile. Prima de activare se va acorda în doua tranşe, astfel: 50% la data angajării, iar 50% urmează să fie acordaţi după expirarea perioadei de 3 luni de la angajare. Nu beneficiază de aceasta primă persoanele care se încadreaza la angajatori cu care au fost în raporturi de muncă sau de serviciu în ultimele 12 luni.