Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Banii tot la bani trag! Miliardarul George Soros și-a vândut acțiunile la Facebook, Netflix și Goldman Sachs, chiar înainte de deprecierea lor de pe bursă

Banii tot la bani trag! Miliardarul George Soros și-a vândut acțiunile la Facebook, Netflix și Goldman Sachs, chiar înainte de deprecierea lor de pe bursă

Un articol de: B1.ro - 22 Noi 2018, 19:11
Banii tot la bani trag! Miliardarul George Soros și-a vândut acțiunile la Facebook, Netflix și Goldman Sachs, chiar înainte de deprecierea lor de pe bursă Economic

George Soros și-a vândut participațiile la Facebook, Netfilx (din grupul FAANG) și la gigantul bancar Goldman Sachs, chiar înainte de deprecierea de pe bursă pe care au suferit-o, potrivit Barron`s.

Astfel, renumitul investitor miliardar și activist liberal se poate lăuda cu încă trei mișcări de succes în portofoliu, dat fiindcă prețurile acțiunilor celor trei companii au înregistrat o scădere abruptă în trimestrul al patrulea, chiar după ce acesta a efectuat tranzacțiile. 

Prețul acțiunilor Facebook a coborât cu aproape 20%, iar cel al acțiunilor Goldman Sachs a coborât cu 15%, față de minimul ultimelor luni. De partea cealaltă, de la finalul lunii septembrie, acțiunile Netflix, gigantul de streaming de mare viteză, au scăzut cu aproape 29% de la finalul lunii septembrie.

Soros Fund Management, compania de investiții a antreprenorului progresist, care gestionează averea familiei, a anunțat aceasă mișcare la Comisia pentru valori mobiliare și burse. Cu toate acestea, reprezentanții organismului au refuzat să comenteze legat au refuzat să comenteze referitor la subiect.

Publicația Barron`s susține că estimările arată că, dacă afaceristul și-ar fi păstrat participațiile, acesta ar fi înregistrat pierderi de aproximativ 17,7 milioane de dolari până la acest moment, în trimestrul al patrulea.

La finalul celui de-al doilea trimestru, Soros Fund Management deținea 159.200 de acțiuni în cadrul Facebook. La acea vreme, achiziția era proaspată, deoarece la finalul primului trimestru miliardarul nu deținea nicio acțiune.

Dacă în cazul Netflix George Soros a rămas doar cu 13.800 de acțiuni, după ce a vândut alte 106.400, la Goldman Sachs acesta și-a restrâns participația la doar 28.206 acțiuni la finalul lui septembrie, de la 64.814 - cât deținea la final de iunie.

Totodată, investitorul american de origine iudeo-maghiară a pariat pe investiții în gigantul chinez din retail Alibaba Group Holding și în constructorul american de chip-uri Micron Technology.Acesta a cumpărat 91.200 de acţiuni la Alibaba în perioada în care preţul acestora a scăzut pe fondul disputelor comerciale dintre SUA şi China cu 11,2%, însă dat fiind faptul că aceste dispute au continuat, acţiunile Alibaba au mai scăzut cu încă 11% până în prezent. În cadrul Micron, Soros Fund Management a cumpărat 490.100 de acţiuni, şi acestea înregistrând scăderi masive, de aproape 20% în semestrul al patrulea. Dacă Soros îşi va menţine participaţiile la aceste două companii, acestea înregistrează până în prezent pierderi însumate de 6,2 milioane de dolari.
 

Citeşte mai multe despre:   George Soros,   Facebook,   Netflix,   Goldman Sachs