Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Băsescu, investitorilor: Dacă vreţi să vedeți România, vă recomand un elicopter!

Băsescu, investitorilor: Dacă vreţi să vedeți România, vă recomand un elicopter!

Un articol de: - 08 Mar 2011, 17:39
Băsescu, investitorilor: Dacă vreţi să vedeți România, vă recomand un elicopter! Foto: zf.ro Economic

Prezent la forumul economic româno-arab, care se desfăşoară marţi la Bucureşti, preşedintele Traian Băsescu le-a recomandat investitorilor să viziteze România din elicopter, făcând referire la starea „depăşită” a infrastructurii rutiere.

„România are munte, mare deal. Avem o infrastructură de turism depăşită, dar avem potenţial de dezvoltare. Dacă vreţi să vedeţi România, nu mergeţi pe şosele. Vă recomand un elicopter. Am circulat pe şoselele din România foarte mult, dar niciodată n-am descoperit România aşa cum am descoperit-o din elicopter – nişte imagini excepţionale: munţi cu păduri, apa minerală curge pe marginea drumurilor... se poate face turism balnear sau turism pur şi simplu”, a declarat şeful statului, citat de Gândul.

Traian Băsescu a continuat spunând că „în România se poate investi în orice”, datorită potenţialului mare de creştere al ţării, tocmai pentru că „decalajul de dezvoltare dintre România şi restul Europei” este considerabil.

Băsescu, la Forumul de Cooperare al Golfului


În opinia preşedintelui, sectoarele cu cel mai mare potenţial de dezvoltare din România sunt energia, agricultura, infrastructura şi turismul. Băsescu a invitat oficialii din Oman, Qatar, Arabia Saudită, Emiratele Arabe ori Kuweit să investească în „agricultura verde”, România oferindu-le şansa de a deţine terenuri „eco”, netratate cu chimicale şi nelucrate.

 "România are un potenţial agricol capabil să satisfacă nevoile a 80 de milioane de locuitori. România poate să devină un mare exportator de alimente. Avem nevoie de irigaţii şi de o industrie alimentară modernă care să valorifice producţia agricolă. Oricine va face investiţii va avea succes. România are 4 milioane de hectare de teren ecologic. Suntem ţara cu doua suprafaţă de teren ecologic din UE, după Franţa", a declarat preşedintele.

Forumul a fost prezentat de şeful statului  ca fiind "cel mai important eveniment economic al anului 2011", care a fost posibil în urma unor eforturi politice şi diplomatice importante.

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   presedintele romaniei,   elicopter,   infrastructura,   turism,   agricultura