Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic BCE a menţinut dobânda de politică monetară la 0,75%, pe fondul presiunilor de a lua măsuri de contracarare a crizei

BCE a menţinut dobânda de politică monetară la 0,75%, pe fondul presiunilor de a lua măsuri de contracarare a crizei

Un articol de: - 02 Aug 2012, 15:27
BCE a menţinut dobânda de politică monetară la 0,75%, pe fondul presiunilor de a lua măsuri de contracarare a crizei Foto: telegraph.co.uk Economic

Banca Centrală Europeană a menținut dobânda de politică monetară la nivelul de 0,75 la sută, netăind ratele dobânzilor, în contextul în care președintele BCE Mario Draghi trebuie să facă față presiunilor pentru a reduce debitele obigațiunilor pentru a proteja moneda euro.

De asemenea, rata dobânzii pentru depozite a fost menținută la zero, relatează Bloomberg.

Investitorii și politicienii cer ca BCE să ia măsuri împotriva crizei datoriilor suverane a Europei, care amenință să creeze mari probleme în special pentru Spania și Italia și să divizeze uniunea monetară.

Mario Draghi va anunța mai multe măsuri în timpul conferinței de presă pe care urmează să o susțină în după amiaza de joi.

La şedinţa de la începutul lunii iulie, BCE a coborât dobânda de politică monetară cu 0,25 puncte procentuale, de la 1% la 0,75%, şi a redus rata depozitelor la zero, decizii fără precedent în istoria instituţiei, care încearcă să stimuleze economia europeană în contextul crizei datoriilor de stat.

Citeşte mai multe despre:   bce,   Banca Centrala Europeana,   criza economica