Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic BERD împrumută României 25 de milioane de euro pentru îmbunătăţirea serviciilor de apă şi apă uzată

BERD împrumută României 25 de milioane de euro pentru îmbunătăţirea serviciilor de apă şi apă uzată

Un articol de: B1.ro - 17 Sep 2018, 20:34
BERD împrumută României 25 de milioane de euro pentru îmbunătăţirea serviciilor de apă şi apă uzată Foto: Focus Energetic Economic

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare acordă un împrumut de 25 milioane de euro operatorului regional din sectorul apei şi apei uzate RAJA SA, informează Agerpres.

RAJA SA este cea mai mare companie de utilităţi publice din ţară, care deserveşte peste 3 milioane de persoane din județele: Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov, Dâmboviţa, Braşov, Prahova şi Bacău.

Împrumutul va fi folosit pentru a co-finanţa cu fonduri de coeziune UE extinderea şi reabilitarea serviciilor de apă şi apă uzată ale companiei, pentru a veni în beneficiul a 400.000 de gospodării. Finanţarea va susţine, de asemenea, un program de eficienţă a apei, care are ca scop reducerea pierderilor de apă cu peste 300.000 m3 pe an şi eliminarea a 8.400 de tone de CO2 echivalent până în 2025.
 

Citeşte mai multe despre:   BERD,   Raja SA