Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Bill Gates a investit 27 de milioane de dolari în Fondul Proprietatea prin fundaţia sa de caritate

Bill Gates a investit 27 de milioane de dolari în Fondul Proprietatea prin fundaţia sa de caritate

Un articol de: B1.ro - 22 Noi 2018, 12:47
Bill Gates a investit 27 de milioane de dolari în Fondul Proprietatea prin fundaţia sa de caritate Economic

Fundaţia Bill şi Melinda Gates, cea mai mare fundaţie din Statele Unite, a investit 27,3 de milioane de dolari în fonduri de depozit globale ale Fondului Proprietatea (GDR) tranzacţionate la Bursa de Valori din Londra, conform business-review.eu.

Conform datelor LSE, valoarea investiţiei a crescut cu 3%, ajungând la 28,18 milioane USD în 16 noiembrie (când preţul GDR a crescut la 11,80 dolari).

Expunerea Fundaţiei Bill & Melinda Gates la Fondul Proprietatea reprezintă doar o mică parte din investiţia totală de 37,7 miliarde de dolari în sute de companii din întreaga lume, arată raportul financiar anual. 

Fondul Proprietatea a fost iniţial înfiinţat în 2005 pentru a compensa românii ale căror proprietăţi au fost confiscate în timpul regimului comunist. 

În prezent, Fondul investeşte în companiile mari şi rentabile din România, cum ar fi OMV Petrom (cel mai mare producător de petrol din România), Romgaz (cel mai mare producător de gaze din ţară) şi în activele de infrastructură controlate de stat mari, cum ar fi aeroportul din Bucureşti şi portul din Constanţa. 

Scopurile principale ale fundaţiei lansate în 2000 sunt îmbunătăţirea asistenţei medicale şi reducerea sărăciei extreme în lume şi în SUA, extinderea oportunităţilor educaţionale şi a accesului la tehnologia informaţiei. 

Bill Gates este cofondator al Microsoft Corp, averea sa netă fiind estimată la 98,9 miliarde dolari, ceea ce îl plasează pe locul al doilea în clasamentul celor mai bogaţi oameni ai lumii. 

Citeşte mai multe despre:   Bill Gates