Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Bill Gates trage un semnal de alarmă: Există riscul unei explozii a sărăciei la nivel mondial

Bill Gates trage un semnal de alarmă: Există riscul unei explozii a sărăciei la nivel mondial

Un articol de: Andrei Ștefan - 16 Sep 2020, 22:20
Bill Gates trage un semnal de alarmă: Există riscul unei explozii a sărăciei la nivel mondial Sursa Foto: Instagram Economic

Fondatorul companiei Microsoft, Bill Gates, avertizează că există riscul unei explozii a sărăciei la nivel mondial, din pricina efectelor negative generate de noul coronavirus.

 

Bill Gates: Există riscul unei explozii a sărăciei la nivel mondial

 

Raportul fundației miliardarului susține că, în urma pandemiei de coronavirus, sărăcia extremă a crescut cu 7%, gradul de vaccinare a ajuns la cel mai scăzut nivel din anii ’90, iar efectele economice ale carantinei vor accentua inegalitățile sociale.

În plus, zeci de milioane de oameni au o situație precară, din cauza insecurității economice și a firmelor care dau faliment. Practic, se estimează cea mai gravă recesiune de la al Doilea Război Mondial.

Gates mai estimează că pandemia de coronavirus se va încheia până la sfârșitul anului 2021, însă, până atunci, până la apariția unui vaccin, milioane de persoane vor muri în țările sărace, cele mai multe din aceste decese fiind cauzate nu de boala în sine, ci de supraaglomerarea sistemelor de sănătate și a țărilor cu economii care erau deja scăzute.

 

Fondatorul Microsoft: Pandemia se va încheia până la sfârșitul anului 2021

 

Fondatorul Microsoft speră că până la sfârșitul anului 2021 un vaccin eficient ar fi dat în producția de masă și o parte suficient de mare din populația lumii va fi imunizată pentru a opri pandemia.Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la la Survivor România? Suma uriașă pe care o va găsi în conturi

Mai mult, Bill Gates le-a solicitat țărilor bogate să cumpere vaccinuri pentru cei săraci. Potrivit acestuia, „dacă unele țări rămân rezervoare pentru boală, va continua să apară din nou. Dacă vaccinurile au un preț suficient de mare în țările bogate pentru a acoperi costurile fixe ale producției - studii clinice, fabrici și așa mai departe - atunci costul marginal al aprovizionării în țările sărace ar fi relativ modest: de ordinul a 10 miliarde de dolar, 12 miliarde în total”. Dealtfel, fundaţia lui Bill Gates a donat 300 de milioane de dolari pentru a sprijini combaterea pandemiei.

Cu toate acestea, Bill Gates este de părere că ar putea fi nevoie de „un număr incredibil de mare” de doze de vaccin pentru a elimina virusul COVID-19.

Acesta a mai precizat că restricţiile au ajutat foarte mult la combaterea răspândirii virusului, însă relaxările, în opinia sa, nu au venit la momentul potrivit.

„Deschiderea barurilor în contextul susţinerii economiei versus riscul de infectare. O mulţime de strategii de acest fel au fost greşite”, a declarat Bill Gates, care a făcut apel la distanțarea socială, purtarea măştii de protecţie şi, evident, găsirea unui vaccin eficient.

 

Miliardarul Bill Gates, omul-cheie în producția primului vaccin împotriva COVID-19

 

Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) și GAVI, companiile deținute de către Bill Gates, se angajează să distribuie 300 de milioane de doze de vaccin pentru Statele Unite ale Americii și 100 de milioane de doze pentru Marea Britanie, la momentul apariției unui vaccin eficient anti-COVID, informează BBC.

În acest sens, Bill Gates este de părere că nu banii ar trebui să dicteze atunci când vine vorba de lupta cu noul coronavirus, iar vaccinul care se va dovedi eficient ar trebui distribuit persoanelor care au cea mai mare nevoie. 

„Dacă lăsăm medicamentele şi vaccinul să meargă către cel mai mare ofertant, în locul oamenilor şi locurilor unde este cea mai mare nevoie, ne vom confrunta cu o pandemie mai lungă şi mai mortală.

Avem nevoie de lideri care vor face aceste decizii de distribuţie bazându-se pe egalitate, nu pe factorii de influenţă de piaţă”, a declarat patronul Microsoft, potrivit CNBC. 

Citeşte mai multe despre:   Bill Gates