Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Bitcoin a atins un nivel record. Moneda s-a tranzacționat la 34.800 de dolari, în cursul zilei de duminică

Bitcoin a atins un nivel record. Moneda s-a tranzacționat la 34.800 de dolari, în cursul zilei de duminică

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 04 Ian 2021, 10:39
Bitcoin a atins un nivel record. Moneda s-a tranzacționat la 34.800 de dolari, în cursul zilei de duminică Sursa Foto: Hepta Economic

Criptomoneda Bitcoin a atvins un nivel record duminică, fiind tranzacționată la 34.800 de dolari, ceea ce presupune o creștere de 800% din martie, pe fondul interesului crescut al investitorilor. În cursul zilei de luni, 4 ianuarie, Bitcoin a atins o valoare de 33.365 în Asia, potrivit Reuters.

 

Bitcoin a depășit pragul de 20.000 de dolari, atins în decembrie

 

Este una dintre cele mai cunoscute criptomonede, iar la începutl acestui an a depășit pragul de 20.000 de dolari, atind în data de 16 decembrie.

La începutul anului 2020, criptomoneda se tranzacționa la 8.000 de dolari, dar odată cu debutul pandemiei de COVID-19, ea a scăzut la 4.000 de dolari. Datorită cererii din partea marilor investitori, în tomană, criptomoneda s-a apreciat semnificativ, având în vedere cererea marilor investitori, atrași de câștiguri mai rapide.

 

O cotă de piață de aproape 70%

 

În prezent, bitcoin este cea mai importantă monedă digitală cu o cotă de piațî de aprioximativ 70%.

„Aprecierea bitcoin reflectă parțial temerile legate de un dolar mai slab. Se pare că oamenii preferă criptomoneda din cauza îngrijorărilor privind devalorizarea valutelor față de aur”; a explicat Moh Siong Sim, analist la Bank of Singapore.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

„Moneda s-a buucrat de o creștere și mai mare, odată ce investitorii au început să tranzacționeze de acasă”, a ținut să menționeze Dave Chapman, Executive Director la Hong Kong based digital asset company BC Group. Totodată, el a menționat și faptul că investitorii instituționali văd potențialul de rentabilitate mai mare ajustat la risc comparativ cu investițiile tradiționale, precizează sursa citată mai sus.

Citeşte mai multe despre:   Bitcoin