Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Bitcoin a depășit pragul de 20.000 de dolari, pentru prima oară în istoria sa, pe fondul pandemiei de coronavirus

Bitcoin a depășit pragul de 20.000 de dolari, pentru prima oară în istoria sa, pe fondul pandemiei de coronavirus

Un articol de: George Lupu - 16 Dec 2020, 17:42
Bitcoin a depășit pragul de 20.000 de dolari, pentru prima oară în istoria sa, pe fondul pandemiei de coronavirus Sursa Foto: Hepta Economic

Valoarea celei mai cunocute criptomonede a explodat. Bitcoin, prima criptomonedă descentralizată, a depășit miercuri pragul de 20.000 de dolari, pentru prima oară în istoria sa, în contextul pandemiei de coronavirus.

 

Valoarea bitcoin a explodat

 

Potrivit pecialiștilor, valoarea criptomonedei a crescut semnificativ, în contextul incertitudinilor care a paralizat bursele la nivel mondial.

În jurul orei 13,50 GMT, un bitcoin era cotat la 20.145,02 dolari, după o creștere de 3,8% în cadrul ședinței de tranzacționare și la câteva clipe după ce atinsese cel mai înalt nivel istoric, de 20.398,50 dolari, potrivit datelor compilate de agenția Bloomberg.

 

Bitcoinul a atins o valoare istorică, după trei ani de scădere

 

La începutul lunii decembrie, moneda virtuală Bitcoin a atins o valoare record. Criptomoneda a crescut cu 9%, ajungând la un maxim istoric de 19.860 dolari, depășind astfel vechiul record, de 19.783 dolari, atins în decembrie 2017.

De data aceasta, creșterea a fost propulsată de problemele economice mondiale provocate de pandemie, după ce în luna martie 2020 scăzuse sub 4000 de dolari. Curba de creștere nu a fost la fel de bruscă ca în urmă cu 3 ani, ceea ce face ca evoluția pozitivă să fie sustenabilă.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Bitcoinul este cel mai mare blockchain, ceea ce întărește încrederea investitorilor globali în tranzacțiile virtule. În comparație cu creșterea Bitcoinului, valoarea altor criptomonede a rămas stabilă sau au crescut ușor.

Americanii își pot cumpăra deja orice cu bitcoin – de la o oală de bucătărie până la o croazieră de lux. Mai important pentru utilizatorul de rând este că, utilizând acest sistem de plată, tranzacțiile lui sunt mai rapide, mai ieftine, nu are nevoie de cont bancar și singur alege dacă și cât să declare în fața statului.

Citeşte mai multe despre:   Bitcoin,   COVID-19