Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Bitcoinul a atins o valoare istorică, după trei ani de scădere. Criptomoneda valorează aproape 20,000 de dolari

Bitcoinul a atins o valoare istorică, după trei ani de scădere. Criptomoneda valorează aproape 20,000 de dolari

Un articol de: Beatris Ionita - 02 Dec 2020, 09:10
Bitcoinul a atins o valoare istorică, după trei ani de scădere. Criptomoneda valorează aproape 20,000 de dolari Sursa Foto: Hepta Economic

Monda virtuală Bitcoin a atins o valoare record, luni. Criptomoneda a crescut cu 9%, ajungând la un maxim istoric de 19.860 dolari, depășind astfel vechiul record, de 19.783 dolari, atins în decembrie 2017.

De data aceasta, creșterea a ffost propulsată de problemele economice mondiale provocate de pandemie, după ce în luna martie 2020 scăzuse sub 4000 de dolari. Curba de creștere nu a fost la fel de bruscă ca în urmă cu 3 ani, ceea ce face ca evoluția pozitivă să fie sustenabilă.

Bitcoinul este cel mai mare blockchain, ceea ce întărește încrederea investitorilor globali în tranzacțiile virtule. În comparație cu creșterea Bitcoinului, valoarea altor criptomonede a rămas stabilă sau au crescut ușor.

 

 

În prima jumătate a anului 2020 bursa de futures pe bitcoin Bakkt va oferi o aplicație cu criptovalută pentru clienți, împreună cu partenerul său Starbucks. Cu siguranță, acesta o să fie primul pas al monedei virtuale către o utilizare mai largă, accesibilă și ușoară. Cazinourile online urmăresc de aproape această tendință și deja acceptă depuneri cu bitcoin.

Americanii își pot cumpăra deja orice cu bitcoin – de la o oală de bucătărie până la o croazieră de lux. Mai important pentru utilizatorul de rând este că, utilizând acest sistem de plată, tranzacțiile lui sunt mai rapide, mai ieftine, nu are nevoie de cont bancar și singur alege dacă și cât să declare în fața statului. Criptomonedele devin din ce în ce mai populare și mai noi. Având în vedere că aceste unități nu sunt eliberate după modul obișnuit ci sunt vândute de cineva, acestea nu au o valoare palpabilă. Cei care văd primii potențialul sistemului, acceptă bitcoin ca monedă de plată și așa deja le oferă o popularitate crescută.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Citeşte mai multe despre:   Bitcoin,   record