Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Lipsa unui ministru la Energie blochează Hidroelectrica în încercarea de a achiziţiona activele CEZ

Lipsa unui ministru la Energie blochează Hidroelectrica în încercarea de a achiziţiona activele CEZ

Un articol de: Sebastian Pricop - 18 Sep 2019, 13:52
Economic

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, se află într-un blocaj privind procedura de cumpărare a unei părţi din activele pe care cehii de la CEZ le scot la vânzare. Iar acest blocaj vine fix dintr-un motiv politic, şi anume lipsa unui ministru la Energie care să semenze, situaţia în care a ajuns Guvernul după ce ALDE a ieşit de la Guvernare, iar preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să numească noi miniştri fără un vot de confirmare în Parlament.

Acest blocaj a persistat şi la a doua şedinţă a Adunării Generale a Acţionarilor când nu s-a putut vota solicitarea companiei de a angaja avocaţi pentru a pregăti tranzacţia. 

Nici la şedinţa AGA Hidroelectrica de luni, care a fost reprogramată tot din această cauză după cea de vineri, nu s-a putut vota, pentru că nu a fost cvorumul necesar, spun surse apropiate situaţiei, scrie economica.net. 

Iar motivul este unul simplu şi anume că nu a fost desemnat niciun reprezentant al Ministerului Energiei la ședința AGA, pentru că desemnarea se face de către ministrul Energiei, ori România nu are acum un ministru al Energiei.

Statul român, prin Ministerul Energiei, este principalul acţionar de la Hidroelectrica cu 80%, în timp ce Fondul Proprietatea deţine restul de 20% din acţiuni.

CEZ a anunțat că scoate la vânzare distribuția de energie electrică din Oltenia, parcul eolian din Dobrogea (circa 600 MW, cel mai mare parc eolian de uscat din Europa), firma de furnizare, care are 1,4 milioane de clienți, și microhidrocentralele din zona Reșița (patru la număr, 22 MW putere instalată).
 

Citeşte mai multe despre:   Hidroelectrica,   Ministerul Energiei
 
 
Loading...