Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Bloomberg: Lupta politică din România trage în jos leul și crește costurile de îndatorare

Bloomberg: Lupta politică din România trage în jos leul și crește costurile de îndatorare

Un articol de: - 12 Iul 2012, 23:15
Bloomberg: Lupta politică din România trage în jos leul și crește costurile de îndatorare Foto: badpolitics.ro Economic

Tensiunile politice dintre Victor Ponta și Traian Băsescu nu fac altceva decât să slăbească moneda națională, care deja a înregistrata doua cea mai proastă evoluție la nivel mondial, în iulie, scrie Bloomberg.

De asemenea, o evoluție negativă se resimte și asupra costurilor de îndatorare ale țării.

Evenimentele recente au iscat îngrijorări din partea investitorilor străini cu privire la capacitatea țării de a-și respecta angajamentele fiscale.

"Noi ne-am redus oarecum poziționarea în România din cauza ultimei săptămâni și suntem înca în proces de implementare a unor măsuri suplimentare", a declarat Ronald Schneider din partea Raiffeisen Kapitalanlage GmbH din Viena. "Soluția este să se pună capat incertitudinii și să sperăm că exista voință din partea Guvernulului pentru a coopera cu Fondul Monetar Internațional.”

Sursele citate amintesc că economia României a intrat în a doua recesiune din patru ani și că evenimentele politice din ultima săptămână au dus leul la un prag minim. În iulie, leul a scăzut cu 1,6 % față de euro devenind, astfel, moneda nationala cu a doua cea mai slaba performanță, la nivel mondial.

”Este puțin probabil ca politicile să fie schimbate anul acesta, noi suntem îngrijorați de ce se va întampla anul viitor", a declarat și Peter Attard Montalto, un reprezentant al companiei japoneze Nomura. "Suntem îngrijorați mai ales de posibilitatea relaxării politicilor în bugetul pe 2013."

Citeşte mai multe despre:   curs valutar,   Fondul Monetar International,   Victor Ponta,   Traian Basescu