Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Bloomberg: România a ales un moment nepotrivit să-şi ia ochii de la economie. Se dă prioritate unei controversate modificări a sistemului judiciar

Bloomberg: România a ales un moment nepotrivit să-şi ia ochii de la economie. Se dă prioritate unei controversate modificări a sistemului judiciar

Un articol de: - 08 Mar 2018, 10:21
Bloomberg: România a ales un moment nepotrivit să-şi ia ochii de la economie. Se dă prioritate unei controversate modificări a sistemului judiciar Economic

Analiză îngrijorătoare a situației din România. Jurnaliștii de la Bloomberg atrag atenția asupra faptului că țara noastră acordă o atenție mai mare controverselor legate de modificările sistemului judiciar, într-un moment în care creşterea economiei începe să nu mai aibă cel mai rapid ritm din Uniunea Europeană, informează Agerpres

”România a ales un moment nepotrivit să-şi ia ochii de la economie”, titrează sursa citată. 

Totodată, în acest context, încrederea oamenilor de afaceri riscă să fie afectată, mai ales că există deja nemulțumiri din cauza revizuirii confuze a impozitării, de anul trecut.

"Reforma riscă să slăbească mediul de afaceri şi operaţional al ţării pe o perioadă îndelungată, afectează negativ încrederea investitorilor şi, mai extins, perspectivele economice ale României", a declarat Tiziana Papa, analist la BMI Research, o divizie a Fitch Group.

Sursa citată subliniază că scăderea încrederii vine într-un moment în care România are nevoie de cheltuielile corporaţiilor pentru a compensa atenuarea boom-ului consumului, care a ajutat la înregistrarea unei creşteri a PIB-ului de 8,8%. 

"Este puţin probabil ca investiţiile publice să compenseze aşteptata încetinire a consumului. Invers este mai probabil", a declarat Ciprian Dascălu, economist la ING Bank NV.

România este printre cele mai vulnerabile ţări dacă apar probleme economice, susţine economistul şef al BNR, Valentin Lazea.

"Episoadele repetate de volatilitate politică au distras atenţia Guvernului de la reformele care ar fi putut majora potenţialul economiei de creştere pe termen lung", se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară S&P Global Ratings.

Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

Citeşte mai multe despre:   Bloomberg,   economie,   Stiri Romania