Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Bloomberg: România a ales un moment nepotrivit să-şi ia ochii de la economie. Se dă prioritate unei controversate modificări a sistemului judiciar

Bloomberg: România a ales un moment nepotrivit să-şi ia ochii de la economie. Se dă prioritate unei controversate modificări a sistemului judiciar

Un articol de: - 08 Mar 2018, 10:21
Economic

Analiză îngrijorătoare a situației din România. Jurnaliștii de la Bloomberg atrag atenția asupra faptului că țara noastră acordă o atenție mai mare controverselor legate de modificările sistemului judiciar, într-un moment în care creşterea economiei începe să nu mai aibă cel mai rapid ritm din Uniunea Europeană, informează Agerpres

”România a ales un moment nepotrivit să-şi ia ochii de la economie”, titrează sursa citată. 

Totodată, în acest context, încrederea oamenilor de afaceri riscă să fie afectată, mai ales că există deja nemulțumiri din cauza revizuirii confuze a impozitării, de anul trecut.

"Reforma riscă să slăbească mediul de afaceri şi operaţional al ţării pe o perioadă îndelungată, afectează negativ încrederea investitorilor şi, mai extins, perspectivele economice ale României", a declarat Tiziana Papa, analist la BMI Research, o divizie a Fitch Group.

Sursa citată subliniază că scăderea încrederii vine într-un moment în care România are nevoie de cheltuielile corporaţiilor pentru a compensa atenuarea boom-ului consumului, care a ajutat la înregistrarea unei creşteri a PIB-ului de 8,8%. 

"Este puţin probabil ca investiţiile publice să compenseze aşteptata încetinire a consumului. Invers este mai probabil", a declarat Ciprian Dascălu, economist la ING Bank NV.

România este printre cele mai vulnerabile ţări dacă apar probleme economice, susţine economistul şef al BNR, Valentin Lazea.

Citeşte mai multe despre:   Bloomberg,   economie,   România.
 
 
 
Loading...