Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic BNR a autorizat preluarea Volksbank România de către Banca Transilvania

BNR a autorizat preluarea Volksbank România de către Banca Transilvania

Un articol de: - 31 Aug 2015, 18:33
BNR a autorizat preluarea Volksbank România de către Banca Transilvania Foto: focus-energetic.ro Economic

Banca Transilvania (TLV) va prelua Volksbank, după ce Banca Naţională a României (BNR) a autorizat tranzacția, a anunțat luni, instituția bancară, potrivit Mediafax.

"Banca Naţională a României a autorizat fuziunea prin absorbţie a Volksbank România (societate absorbită) de către Banca Transilvania (societate absorbantă), conform proiectului de fuziune, la data de 31 decembrie 2015, data efectivă a fuziunii", se arată într-un comunicat transmis de instituţia de credit Bursei de Valori Bucureşti.

Proiectul de fuziune va fi publicat pe site-ul Băncii Transilvania începând cu data de 2 septembrie, iar data efectivă a preluării Volksbank va fi ultima zi din luna decembrie.

Banca Transilvania este a treia insistuție de credit din sistemul bancar din România, având o cotă de piață de 9,8%. Instituţia de credit a obţinut în primul semestru un profit brut de 226,31 milioane lei, în creştere cu 8% faţă de aceeași perioadă din 2014.

În luna decembrie a anului trecut Banca Transilvania și-a exprimat angajamentul pentru achiziționarea 100% din acţiunileVolksbank România, însă detaliile financiare ale tranzacției nu au fost făcute publice.

Citeşte mai multe despre:   BNR,   tranzactie