Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic BNR ÎN ALERTĂ! Furt de date la scară largă: Unui șef de secție de la un spital din București i s-au falsificat datele și s-au făcut credite pe numele lui la 5 bănci

BNR ÎN ALERTĂ! Furt de date la scară largă: Unui șef de secție de la un spital din București i s-au falsificat datele și s-au făcut credite pe numele lui la 5 bănci

Un articol de: B1.ro - 14 Noi 2018, 17:04
BNR ÎN ALERTĂ! Furt de date la scară largă: Unui șef de secție de la un spital din București i s-au falsificat datele și s-au făcut credite pe numele lui la 5 bănci Economic

Banca Națională a României atrage atenția asupra furturilor de identitate.

șeful supravegherii bancare din BNR, Nicolae Cinteză, a declarat, miercuri, că au apărut cărți de identitate în sistem foarte bine contrafăcute și sunt câteva bănci care au fost deja păcălite.

“O singură bancă s-a prins, celelalte habar nu au avut că fuseseră păcălite”, spune Cinteză, potrivit Hotnews.

Cei păcășiți sunt oameni cu funcții mari. Oficialul BNR a dat exemplul mai multor medici a căror identitate a fost furată de români răuvoitori.

“Actele de identitate aparțin unor medici care există în mod real, doar că falsificatorii le-au furat identitatea. Dumneavoastră verificați la Fisc nivelul veniturilor, dar verificați de fapt o persoană care există în realitate.

Unul dintre cei cărora li s-a furat identitatea e un șef de secție dintr-un spital din Capitală. Omul respectiv ”luase” credite din 5 bănci”, a spus Nicolae Cinteză.

Falsul este aproape identic: ”Acolo unde e valabilitatea actului de identitate a apărut un spațiu în plus, între ziua și luna expirării. În rest, e perfectă contrafacerea.”

Una dintre bănci a sesizat acest spațiu, l-au mai plimbat pe client vreo 2-3 zile și apoi s-a aflat că în baza aceluiași buletin au fost acordate vreo 4 credite!

BNR crede că falsurile sunt făcute undeva înafara României.A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Citeşte mai multe despre:   BNR