Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic 'REVOLUŢIA FISCALĂ' a adus LAPTE şi MIERE! BNS: 1,2 milioane de angajaţi s-au ales cu SALARIILE DIMINUATE (VIDEO)

'REVOLUŢIA FISCALĂ' a adus LAPTE şi MIERE! BNS: 1,2 milioane de angajaţi s-au ales cu SALARIILE DIMINUATE (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 10 Iul 2018, 08:39
'REVOLUŢIA FISCALĂ' a adus LAPTE şi MIERE! BNS: 1,2 milioane de angajaţi s-au ales cu SALARIILE DIMINUATE (VIDEO) Economic

"Revoluţia fiscală" a Guvernului PSD-ALDE trebuia să aducă majorarea salariilor şi creşterea bunăstării.
Rezultatul aplicării măsurilor economice din celebrul program de guvernare este însă fix pe dos: aproximativ 1,2 milioane de angajaţi s-au ales cu salariile diminuate!
Cel puţin aşa susţine Blocul Național Sindical (BNS) într-un comunicat de presă, precizând că alţi 608.781 de salariaţi sunt expuși riscului de diminuare a venitului.

"Doar aproximativ 50% din angajatorii din mediul economic din Romania au operat modificări ale contractelor individuale de muncă în vederea compensării transferului sarcinii contribuțiilor sociale de la angajator la angajat. 24% din angajatorii activi nu au operat nici o modificare a contractelor individuale de muncă, nici măcar pentru un singur contract. (...)
Ca efect al adoptării OUG 79/2017, de la 1 ianuarie 2018, România este singurul stat din Uniunea Europeană în care contribuțiile la asigurările sociale pentru sistemul de pensii și cel de asigurări sociale sunt plătite integral de angajati", spun sidicaliştii.

Potrivit BNS, aceste cifre vin la patru luni de la punerea în aplicare a OUG 79/2017 ce a adus modificări la Codul Fiscal.

Iată statistica BNS, bazată pe datele Inspecției Muncii:
-1.135.418 salariați au înregistrat, în martie 2018 față de noiembrie 2017, reduceri ale veniturilor salariale nete, din care:
- 169.440 de salariați au suportat integral transferul sarcinii contributiilor;
- 965.978 de salariați au suportat parțial transferul sarcinii contribuțiilor;
- 608.781 de salariați au primit compensarea transferului sub formă de bonusuri. Contractele lor de muncă au rămas însă neschimbate în ceea ce privește salariul de bază brut. Ca urmare, angajatorul poate decide oricând unilateral diminuarea sau stoparea acestor forme de remunerare.

"Salariații din mediul economic au fost cei mai afectați de această măsură, în cazul lor mecanismele create de Guvern s-au dovedit a fi complet ineficiente, așa cum am avertizat încă de anul trecut", mai afirmă sindicaliştii.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

După 9 ani de căsnicie, au găsit un cadou nedesfăcut. Este IREAL ce au descoperit. Totul s-a schimbat din acel moment

Citeşte mai multe despre:   BNS,   PSD,   ALDE,   Uniunea Europeana