Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Boc, despre închiderea Arpechim: Contractul de vânzare-cumpărare al Petrom a adus un prejudiciu uriaş

Boc, despre închiderea Arpechim: Contractul de vânzare-cumpărare al Petrom a adus un prejudiciu uriaş

Un articol de: - 27 Mar 2011, 09:38
Boc, despre închiderea Arpechim: Contractul de vânzare-cumpărare al Petrom a adus un prejudiciu uriaş Foto: capital.ro Economic

Aflat duminică la Piteşti, premierul Emil Boc a vorbit despre închiderea rafinăriei Arpechim, spunând că „răul primordial” se află în contractul de vânzare-cumpărare al Petrom realizat de către Guvernul Adrian Năstase, contract care a adus un „prejudiciu uriaş” economiei naţionale.

Întrebat dacă rafinăria Arpechim mai are vreo şansă, premierul a răspuns: "E în atenţia mea şi după ce voi face o analiză în Guvern v-aş putea da un răspuns".ntrebat dacă rafinăria Arpechim, închisă de OMV Petrom, mai are vreo şansă, premierul a răspuns: "E în atenţia mea şi după ce voi face o analiză în Guvern v-aş putea da un răspuns".

Emil Boc a declarat că "niciodată" nu i-a plăcut contractul semnat cu OMV-Petrom, pentru că "acolo e răul primordial", dar a asigurat că va căuta soluţii în acest context.

"Nu mi-a plăcut contractul ăsta cu Petrom-ul niciodată. Răul primordial se află în contractul de vânzare-cumpărare al Petrom-ului de către Guvernul Adrian Năstase, care după părerea mea a adus un prejudiciu uriaş economiei naţionale. De acolo decurg toate relele legate de creşterea combustibilului, de vânzarea Arpechim, acolo e răul primordial, în vânzarea Petrom-ului. Acum bineînţeles că voi încerca să găsesc soluţii pentru că viziunea mea integrată a fost Arpechim-Otlchim, dar văd ce pot face în contexul acesta", a declarat Emil Boc.

Preşedintele PDL, Emil Boc, secretarul general al partidului Vasile Blaga şi miniştrii Elena Udrea şi Traian Igaş, precum şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, şi deputatul Sulfina Barbu au participat la întâlnirea filialei Argeş a PDL pentru alegerea liderului organizaţiei.

Consiliul de Supraveghere al OMV-Petrom a decis joi închiderea permanentă a rafinăriei Arpechim Piteşti, deoarece opţiunea vânzării nu este fezabilă în contextul în care compania nu a găsit un cumpărător "credibil" care să aibă expertiza şi resursele financiare pentru operarea rafinăriei.

 

Citeşte mai multe despre:   Premierul Emil Boc,   OMV PETROM,   Stiri Pitesti,   Elena Udrea,   Roberta Anastase,   Vasile Blaga,   Traian Igas