Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Boc: Profesorii îşi vor primi salariile eşalonat, începând cu 2012

Boc: Profesorii îşi vor primi salariile eşalonat, începând cu 2012

Un articol de: B1 TV - 06 Apr 2011, 09:15
 Boc: Profesorii îşi vor primi salariile eşalonat, începând cu 2012 Foto: gov.ro Economic

Bugetarii îşi vor recupera pierderile salariale, iar asigurarea vine chiar de la premierul Emil Boc. Vestea proastă e că salariile vor fi reeşalonate până în 2014. Deocamdată nu se ştie cum vor fi calculate aceste plăţi, însă şeful Guvernului promite că statul va respecta hotărârile judecătoreşti.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat o decizie irevocabilă prin care profesorii îşi pot recupera banii din majorări. Premierul spune însă că bugetul României nu poate suporta acum, un astfel de efort financiar.

„Statul român şi Guvernul României vor respecta orice sentinţă judecătorească şi orice decizie a ICCJ. Aceşti bani se vor recupera eşalonat începând cu 2012, 2013, 2014”, a spus Emil Boc la Realitatea TV.

Premierul Emil Boc spune că reeşalonarea drepturilor salariale va fi stabilită prin legea bugetului pe 2012, după ce se vor analiza toate sentinţele judecătoreşti şi vor fi calculate toate restanţele salariale pe care statul le are de plătit.

Un lucru este cert: „România, astăzi, nu are 500 de milioane de euro să suporte majorarea cu 50%  a salariilor profesorilor”, a precizat Boc.

În timp ce premierul şi ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu spun că se vor conforma acestei hotărâri, mai mulţi deputaţi PDL se gândesc să la răspundere pe ministrul Daniel Funeriu şi îi cer demisia.

Boc, despre salariile profesorilor

Citeşte mai multe despre:   Emil Boc,   salarii,   2012,   bugetari,   profesori,   majorare,   decizie