Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic 'Nu putem să mâncăm brân­za noastră, tre­buie să aducem din Ger­mania şi Polonia!' Hipermarketurile refuză marfa românească

'Nu putem să mâncăm brân­za noastră, tre­buie să aducem din Ger­mania şi Polonia!' Hipermarketurile refuză marfa românească

Un articol de: B1.ro - 22 Aug 2018, 12:17
'Nu putem să mâncăm brân­za noastră, tre­buie să aducem din Ger­mania şi Polonia!' Hipermarketurile refuză marfa românească Economic

Situaţie dramatică pentru fermierii români, în contextul în care supermarketurile de pe piaţa noastră par să refuze comercializarea mărfurilor autohtone.
Un fermier din judeţul Ilfov spune că va renunţa la creşterea vacilor, precum şi la propria uni­­tate de procesare de lac­ta­te, pen­tru că nu găseşte pia­ţă de desfacere pentru pro­du­sele sale. Vina parţine lanţurilor de supermaketuri, care preferă să importe masiv.

„De două luni stau cu 4 tone de brânză pe stoc pe care nu o pot vinde nici cu 7 lei kilogramul. Am făcut recent o in­vestiţie de circa 11.000 de euro într-o uni­tate de procesare. Ce am dat, am dat cu ţârâita. Supermarketu­rile nu vor marfă românească. O să închid şi o să mă întorc la profesia de inginer constructor“, afirmă Costel Caraş,  proprietarul fermei de vaci Caralact din Bră­neşti, potrivit zf.ro.

„Noi nu putem să mâncăm brân­za noastră, care e fă­cută 100% din lapte, tre­buie să aducem din Ger­mania şi Polonia“, a subliniat fermierul.

Anul trecut, România a importat 74.000 de tone de brânză, echivalentul a peste 3.000 de camioane încărcate cu brânză. Principalele ţări din care importăm brânză sunt Germa­nia (29.000 de tone), Po­lo­nia (13.000 tone) şi Italia (6.300 tone).
Mai mult, în primele 5 luni ale acestui an, importurile de brânză au crescut cu 35% faţă de perioada similară din 2017.


 

Citeşte mai multe despre:   Ilfov,   Costel Caras,   Caralact,   Germania,   Polonia