Bucureştenii care vor apartamente caută locuinţe cu buget de "Prima Casă"

Foto: Mediafax

Majoritatea bucureştenilor care intenţionează să cumpere apartamente se orientează spre locuinţe la un preţ de sub 75.000 de euro. Valoarea se situează în cea garantată prin programul „Prima Casă”.

„Peste 65% dintre căutările de apartamente din imopedia.ro din ultimul an au fost şi continuă să fie plafonate la bugetul de 75.000 euro, adică în jurul valorii de garantare a programului Prima Casă. Dinamica căutărilor de apartamente este dependentă de soluţiile de finanţare din piaţă, fie venite din sistemul guvernamental, fie din cel bancar”, susţine într-un comunicat directorul general al imopedia.ro, Răzvan Muntean.

Datele se bazează pe evoluţia cererii în funcţie de buget pe trei tipuri de locuinţe din Capitală, respectiv garsoniere, două şi trei camere. Cea mai mare cerere pentru garsoniere se înregistrează la cele cu preţuri de sub 60.000 de euro. Această categorie de preţ a înregistrat şi cea mai mare creştere a cererii, de la 70% la startul programului „Prima Casă”, în primavara anului 2009, la 89% în toamna anului trecut.

La apartamentele cu două camere, 68% dintre bucureşteni, în creştere de la 58%, sunt interesaţi să cumpere locuinţe cu preţuri de sub 60.000 de euro.

„Interesul a crescut, pe măsură ce preţurile au început să scadă şi au apărut oferte atractive în piaţă, cu locuinţe în zone bune ale Capitalei”, se precizează în comunicat.

Apartamentele cu trei camere au creşterile cele mai mici, din cauza preţurilor mai puţin accesibile faţă de locuinţele mai mici. Astfel, pe parcursul programului cererea pentru apartamente de trei camere cu buget sub 60.000 euro a crescut cu doar 5%.

Urmăriți B1TV.ro și pe