Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Bucureştenii și firmele din Capitală, pe primul loc în topul restanțierilor la credite

Bucureştenii și firmele din Capitală, pe primul loc în topul restanțierilor la credite

Un articol de: B1 TV - 29 Aug 2012, 09:12
Bucureştenii și firmele din Capitală, pe primul loc în topul restanțierilor la credite Economic

Bucureştenii sunt pe primul loc în topul restanţierilor la credite. La fel se întâmplă şi în cazul firmelor din Capitală, potrivit unui raport al Băncii Naţionale.

Raportat la nivelul lunii iulie, pe primul loc în în topul restanțierilor la credite în lei și valută sunt bucureștenii și firmele din Capitală cu o sumă de 10,6 miliarde de lei. Capitala este urmată județele Cluj cu 1,408 miliarde lei și Timiș cu  1,218 miliarde lei.

De asemenea, aceeași situație o întâlnim și în Constanța , mai exact 910,5 milioane lei, Brașov , Iași și Bihor cu puțin peste 700 milioane lei.

La polul opus, cu cele mai puține restanțe la creditele în lei și valută  se află județul Teleorman cu  80,1 milioane lei, fiind urmat de Covasna cu 95,2 milioane , Calărași cu 103,4 milioane, Gorj, Giurgiu, iar locuitorii din  Caraș-Severin - au restanțe de aproximativ 120 milioane de lei.

Potrivit BNR, valoarea totală a creditelor restante, raportate la nivelul lunii iulie, a urcat la peste 26,800 de miliarde de lei, de la 24,721 miliarde de lei înregistrate în luna iunie. În ceea ce privește valoarea totală a creditelor în lei, aceasta depășea, aproximativ 83,400 miliarde lei, iar din această sumă, peste 10,500 miliarde de lei reprezintă credite restante.

Citeşte mai multe despre:   credite,   bucuresteni,   Bancă