Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Noi beneficii acordate bugetarilor! Pentru ce vor primi 300 de lei lunar

Noi beneficii acordate bugetarilor! Pentru ce vor primi 300 de lei lunar

Un articol de: B1.ro - 29 Noi 2018, 11:48
Noi beneficii acordate bugetarilor! Pentru ce vor primi 300 de lei lunar Economic

Angajații la stat vor primi o indemnizație de hrană de 300 de lei lunar, începând cu luna decembrie, potrivit prevederilor din Legea salarizării unitare.

De acest beneficiu, până acum, se bucurau numai angajații din Ministerul de Interne, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Justiției, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Informații Externe și Serviciul de Protecție și Pază.

„Începând cu 1 Decembrie 2018, ordonatorii de credite acordă obligatoriu, lunar, indemnizații de hrană reprezentând a 12-a parte din două salarii de bază minime brute pe țară garantate în plată, cu excepția personalului MApN, MAI, MJ - Administrația Națională a Penitenciarelor, SRI, SIE, SPP și Serviciul de Telecomunicații Speciale, precum și a personalului poliției locale care, potrivit legii, beneficiază de drepturi de hrană în temeiul Ordonanței Guvernului nr. 26 din 1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, arată dispozițiile din Legea salarizării unitare.

Cornel Grama, consultant fiscal, susține că indemnizațiile de hrană pentru bugetari se vor acorda cu timpul efectiv lucrat în luna anterioară, potrivit declarației făcute pentru Adevărul. Prin urmare, spune el, primii bani aferenți acestei indemnizații vor ajunge la beneficiari în luna ianuarie 2019.

„Practic se înlocuiesc actualele tichete de masă, care nu erau obligatorii, cu această indemnizație de 300 de lei care este obligatoriu de acordat în fiecare lună”, a afirmat Cornel Grama.

Această indemnizaţie este de asemenea impozabilă, în acelaşi fel ca tichetele de masă.

Citeşte mai multe despre:   legea salarizării