Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Bugetul ICR a fost redus cu o treime la rectificarea bugetară

Bugetul ICR a fost redus cu o treime la rectificarea bugetară

Un articol de: - 25 Aug 2012, 18:22
Bugetul ICR a fost redus cu o treime la rectificarea bugetară Economic

Veste proastă pentru Institutul Cultural Român, al cărui buget a fost micşorat cu o treime. La rectificarea bugetară, Guvernul a redus banii alocaţi pe 2012, adică cele 43 de milioane de lei, cu 14,5 milioane de lei.

Tăierile sunt operate la bunuri şi servicii, cheltuielile de personal şi deplasări. Astfel, ICR ar trebui să se încadreze până la sfârşitul anului într-un buget de 28,5 milioane de lei - bani care au fost deja cheltuiţi -, ICR având un deficit de 5 milioane de lei. În aceste condiţii, mai multe proiecte vor fi anulate.

Institutul nu-şi va mai putea desfăşura proiectele programate până la sfârşitul anului, fiind afectate, printre altele, şi pregătirile pentru participarea României în calitate de ţară invitată de onoare la Salonul de Carte de la Paris din 2013. ICR deschisese o linie specială de finanţare pentru realizarea cât mai multor traduceri din literatura română în franceză, pentru standul României de la Paris pe care îl organizează anul viitor, însă nu vor mai exista fonduri pentru aceasta, a declarat secretarul general al ICR Dan Croitoru, citat de Mediafax.

„Situaţia e dezastruoasă”, a mai spus el, precizând că vor fi anulate foarte multe proiecte.

În luna iulie, Ministerul Finanţelor anunţase ICR că urmează să i se reducă bugetul aprobat pentru 2012 cu 14,5 milioane de lei.


Citeşte mai multe despre:   ICR,   rectificare bugetara