Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Bulgaria vrea ca accizele la carburanți să fie stabilite în funcție nivelul de trai al fiecărui stat membru UE

Bulgaria vrea ca accizele la carburanți să fie stabilite în funcție nivelul de trai al fiecărui stat membru UE

Un articol de: - 30 Aug 2012, 14:51
Bulgaria vrea ca accizele la carburanți să fie stabilite în funcție nivelul de trai al fiecărui stat membru UE Foto: Thetruthaboutcars.com Economic

Bulgaria, cea mai săracă țară din Uniunea Europeană, vrea ca accizele pentru carburanți să fie stabilite în funcție nivelul de trai al fiecărui stat membru UE și va propune acest lucru la Bruxelles deoarece consideră că este incorect ca țările sărace să aibă același nivel al taxei ca și țările bogate, relatează Mediafax.

Din cauza prețurilor mari, guvernul de la Sofia a vrut să reducă accizele la carburanți, după modelul Franței, însă nu a putut pune în practică măsura deoarece nivelul acestor taxe este în Bulgaria sub pragul minim acceptat în UE.

”La prima întâlnire cu colegii mei de la Bruxelles voi ridica această problemă și voi insita pentru introducerea unor noi niveluri ale accizelor, în funcție de standardele de viață din fiecare stat membru”, a declarat Delian Dobrev, ministrul Economiei şi Energiei, citat de Novinite.

Atât analiștii cât și politicienii din Bulgaria consideră incorectă obligația ca țările sărace să aplice aplice aceleaşi accize ca statele bogate. Aceștia sunt de părere că preţurile mari ale carburanţilor limitează libertatea de mişcare a oamenilor şi a mărfurilor.

Executivul francez a decis, marți, să reducă accizele la carburanți timp de trei luni. Efectul imediat al măsurii este scăderea cu 6 eurocenți a prețurilor la pompe. Ulterior va fi introdus un mecanism permanent de control al creșterii prețurilor.

Guvernul și presa din Germania au criticat decizia autorităților franceze, fiind de părere că măsura este ineficientă pe termen lung.

Citeşte mai multe despre:   Bulgaria