Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Bursa de pe Wall Street deschide în creștere, dar acțiunile Facebook se află în cădere liberă

Bursa de pe Wall Street deschide în creștere, dar acțiunile Facebook se află în cădere liberă

Un articol de: - 27 Iul 2012, 17:43
Bursa de pe Wall Street deschide în creștere, dar acțiunile Facebook se află în cădere liberă Foto: thewallstreetexperience.com Economic

Acțiunile Facebook s-au aflat la cel mai scăzut nivel de până acum la deschiderea bursei de pe Wall Street. Aceasta deși tranzacțiile de pe Wall Street au început în creștere – indicele Dow Jones este în urcare cu 0,36%, Standard and Poor’s 500 cu 0,44% și Nasdaq cu 0,3%.

Acțiunile gigantului în socializare au vineri o valoare cu 15 la sută mai scăzută decât joi, vânzându-se cu mai puțin de 23 de dolari. La listarea pe bursă a Facebook, acestea aveau un preț cu 40% mai ridicat decât în prezent, relatează CNN.

Totuși, în semestrul al doilea al anului Facebook a avut o creștere a veniturilor de 32 de procente, la 1,18 miliarde, puțin peste așteptările analiștilor. Însă investitorii nu sunt siguri cum va putea genera alte venituri din partea celor 955 de milioane de utilizatori. Mai exact, investitorii își fac griji despre cum va face Facebook bani folosind platforma pentru telefoane mobile.

Din acest ultim punct de vedere, problema o reprezintă telefoanele cu ecrane mai mici, deoarece există spațiu mai puțin acolo pentru ca Facebook să pună reclame. Mark Zuckerberg consideră telefoanele mobile drept una din cele mai importante priorități pentru companie, notând că până la sfârșitul lunii iunie, jumătate din veniturile din reclame proveneau de la promo-uri pentru platofroma de telefon mobil.

Citeşte mai multe despre:   Bursa de Valori,   actiuni,   Facebook,   scadere