Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Bursa de Valori București ar putea, în sfârșit, să ajungă la statutul de Piaţă Emergentă pe 26 septembrie

Bursa de Valori București ar putea, în sfârșit, să ajungă la statutul de Piaţă Emergentă pe 26 septembrie

Un articol de: Sebastian Pricop - 13 Sep 2019, 17:41
Sursă foto: Facebook / Bursa de Valori București Economic

Directorul General Adrian Tănase a anunțat că Bursa de Valori București (BVB) ar putea fi promovată la statutul de Piaţă Emergentă de către FTSE Russell pe 26 septembrie, deoarece anul acesta au fost îndeplinite toate criterii necesare.

"E prima oară când avem şanse să fim promovaţi. Îndeplinim toate condiţiile impuse de dânşii, condiţiile cantitative şi condiţiile calitative. Acesta nu înseamnă că automat vom fi promovaţi. Înseamnă că vom fi consideraţi de către comitetul de indici din cadrul FTSE pentru o promovare. Pentru dânşii contează foarte mult şi feed-back-ul pe care îl au de la clienţii lor, de la fondurile de investiţii care urmăresc indicii FTSE, feed-back-ul de la aceşti investitori legat de piaţa din România", a explicat Adrian Tănase, la conferinţa Piaţa de Capital organizată de Financial Intelligence, scrie ZF.

România se află încă pe lista ţărilor eligibile pentru reclasificare, din momentul ultimei evaluări realizate de FTSE Russell în septembrie 2018, iar anul acesta ar putea trece de la statutul de Piaţă de Frontieră la cel de Piaţă Emergentă Secundară.

"Noi avem ca target să creştem lichiditatea. Acesta este unul dintre demersurile noastre, să sporim eficienţa pieţei secundare", a adăugat Adrian Tănase.
 

 
 
 
Loading...