Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Wall Street: cel mai rău prim trimestru înregistrat din 1938. Bursele mondiale, în cădere liberă

Wall Street: cel mai rău prim trimestru înregistrat din 1938. Bursele mondiale, în cădere liberă

Un articol de: Andrei Ștefan - 31 Mar 2020, 18:24
Wall Street: cel mai rău prim trimestru înregistrat din 1938. Bursele mondiale, în cădere liberă Economic

Pe fondul pandemiei de coronavirus, bursele mondiale sunt în cădere liberă.

Marți, Bursa de pe Wall Street a înregistrat cel mai prost prim trimestru pe care l-a înregistrat din 1938, cauzat de căderea preţului petrolului şi de reducerea activităţilor comerciale, notează Reuters. 

Mai mult, indicii Dow Jones şi S&P 500 vor încheia trimestrul cu o cădere de 18% faţă de începutul anului, pe fondul adâncirii crizei de sănătate din Statele Unite. Doar primul indice va înregistra cea mai mare scădere procentuală trimestrială din 1987, iar al doilea indice a scăzut cu 9.000 de miliarde de dolari.

Sectorul energetic a avut cele mai slabe rezultate în acest an, pierzând mai mult de jumătate din valoare.

De mai mult de o săptămână, bursa de pe Wall Street înregistrează pierderi constante, după ce mai multe state americane au impus măsuri severe de prevenție din cauza extinderii COVID-19.

Statele Maryland, Ohio, Louisiana şi Delaware au urmat exemplul statelor New York şi California, solicitând ca oamenii să stea acasă, fapt ce a cauzat blocaje economice ce s-au reflectat în pierderile înregistrate de acțiunile americane.

Totodată, creşterea numărului de decese provocate de COVID-19 şi restricţiile impuse în acest sens au dus la declinul indicilor.

Și bursele asiatice au avut de suferit. Cea mai proastă ședință de tranzacționare a fost cea de la bursa din Tokyo, unde indicele principal, Nikkei, a înregistrat cea mai mare cădere de după catastrofa nucleară de la Fukushima, în luna martie 2011.

Citeşte mai multe despre:   Wall Street,   America,   Tokyo,   coronavirus